Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AŞÇLIK ve PASTACILIK BÖLÜMÜ YALVAÇ

İyi akşamlar arkadaşlarım...Nasılsınız keyifler nasıl.. Lezzetliniz sizleri çok özledi baya ara verdim. Bloğumun yeni yüzünü nasıl buldunuz...

İyi akşamlar arkadaşlarım...Nasılsınız keyifler nasıl..
Lezzetliniz sizleri çok özledi baya ara verdim. Bloğumun yeni yüzünü nasıl buldunuz. gül_tasarimm arkadaşımın eline sağlık..https://www.gultasarim.com/
Wep tasarımı yapılınca enerji geldi.Sizleri çok özlemişim.
BİRAZ HASRET GİDERELİM
Üniversiteye gidince uzak kaldım sizlerde merak ettiniz biliyorum.Burayı arada güncelle-semde aklım ilk göz ağrımda kaldı...Üniversite nasıl geçti neler yaptım merak ettiniz. İnstagramda güncelleme yaptım. Buraya da  zaman buldukça Türk ve Dünya mutfaklarından tarifler ekledim devamını isterseniz seve seve eklerim...Takipte kalın çok güzel yazılar tarifler gelecek. DOSTLARINIZA ARKADAŞLARINIZA BLOĞUMU YOUTUBE KANALIMI ÖNERİN...

YOUTUBE YE VİDEO EKLEMİŞTİM ONU BURAYA EKLEYEYİM UMARIM BAŞARIRIM
İYİ SEYİRLER YAZIYA ALTA DEVAM...



Üniversiteye gitsemmi gitmesemmi derken bitti çok şükür.😊
Tüm bana emeği geçen Müdurlerimize Öğretmelerimize ve diğer personel ekibine teşekkür ederim.
Okul baştan sona tempoluydu.

Okulumuza mutfağında değerli Cheflerimiz geldi.Birinci sınıfta Sakarya Aşçılar derneği başkanı Hatice Akman Onurcan Türker ve Nezahat Giral Sevgili blogger arkadaşım @nazonunyemekleri ile tanıştım çok güzel etkinlik oldu bilgilerinden faydalandık. teşekkür ederim.
 Ayrıca Firkan chefim Firkan Gülaydın onunlada güzel bir etkinlik oldu Ankaradan bizler için kalkıp geldiler tesekkür ederim😊😊😊

Otellerden seminerler vermeye yetkililer geldi. Bu mesleğin geleceği hakkında bizlere bilgilendirdiler
Staj yerleri ayarlandı..Yoğun günlerdi...

Ayrıca Limak Limra otelde eğitim aldık.Youtube kanalıma  çalışmalarımızı ekledim sayfamdan youtubeye tıklayın izleyin otel mutfakları muhteşem..

Üniversite okuma kararı aldığımda etrafımda baya sesler oldu. Mesleğin var, usta eğiticisin bi okuldasın çalışıyorsun, ev bırakılırmı soğan doğramanın okulumu olur. Ben mutluyum okumak isteyenlerede okumalarını tavsiye ederim. Atalarımız ne demiş İlim Çinde bile olsa gidin öğrenin deniliyor.
Hal böyle olunca mesleğimdede bir adım ilerliceksem bu kapılar bana açıldıysa neden olmasın.Okulu kazanınca geldim önce Ögretmenlerimden bilgi aldım.Yapabilirmiyim danıştım,onlardanda olumlu cevap alınca bir hafta denedim yapabilirmiyim. Yaparım diye kararımı aldım.

Antalya Isparta arası fazla mesai😊Biraz derslerden bahsedeyim Aşçılık okuyacak arkadaşlara faydam olsun.Size söyliyeyim başta zorlandım neden diyeceksiniz İnkılap,İngilizce Dil bilgisi Kalite kontrol dersleri zor geldi. Çok çalıştım ilk sınavdan sonra durumu kavradım.Ders çalışma sistemini oturttum.İyi olacak iyi düşünuyorum.

4 tane sınav var.1. sınıfın sonlarına doğru derslerin ağırlığını hissediyorsun. Finallerde verdikten sonra çok şükür bu sene bitmiş olacak deyip güzel düşünüyosun 1. Sınıfta yemek üzerine 2. Sınıfta yemek ve pastacılık üzerine devam ettik.

Benim serüvenimi merak eden arkadaşlarım var.Soru çok geliyor. Bilmiyenlere anlatayım. Ortayı Liseyi dıştan bitirdim bu arada Antalya çıraklık okulunda aşçılık pastacılık okudum çıraklıktan derslere başladım ustalık ve usta eğiticilik aldım.

Bir Kase Lezzet bloğumu açtım tarifler yükledim bir cok guzel yurekli insanla tanıştım sonra İnstagram sonra Facebook Twettir derken kocaman Aile olduk. @Birkaselezzet severler çoğaldı. Hayalim işletme kurmak yemeklerimi sevenlerime sunmaktı ama benim kapılar farklı yöne açıldı.

Okulu bitirince Atatürk Asmekte Aşçı çırağı ve ev yemekleri kursu verdim. Ardından üstlerim benden memnun olunca beni Teztour MTAL ye önerdiler orada atölyede ögretmenlik yaptım bir yandanda üniversite okumak istiyorum sınava girdim puanım geldi tecih yaptım kazandım.


2 evladım var çocuklarımla okumak çok guzel duygu hayat neler getirir. Biz SDÜ de önce dersi okuyoruz sonra mutfakta uygulama yapıyoruz.Ev ödevlerimiz oluyor. AŞÇILIK Okumayı düşünen gençler boş zamanınız olmuyordu..Bu günlük yeter sizleri sıkmayayım..Devamını başka paylaşımda yazayım...İkinci sınıf anılarını daha sonra...

Benim için hayat güzelliklerle dolu dolu geldi. DEVAM Ayşecim...
Sorunuz varsa aklınıza takılan yazın...Bir kase lezzetten saygılar...

1 yorum

  1. Çok çok tebrik ederim maşallah....yenilikler harika olmuş

    YanıtlaSil