Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

kelle paça tarifi kellepaça tarif videosu ALLAH DOSTLARINA YAPILAN İKRAMIN DEĞERİ Bir mescitte zengin adamla, derviş namaz kılıyorlard...

kelle paça tarifi
kellepaça tarif videosu


ALLAH DOSTLARINA YAPILAN İKRAMIN DEĞERİ
Bir mescitte zengin adamla, derviş namaz kılıyorlardı.Birbirlerine o kadar yakındılarki ne okusalar, ne dua etseler duyuluyordu.Derviş namazını bitirdi ve duaya başladı. Allahım bu gün beni şu, şu yemek ve tatlılarla rızıklandır dedi.
Zengin dervişin duasını duyunca, benden para vermemi istiyor. Böyle diyeceğine gelip benden istese verirdim, ama şimdi vermem der. O bunları düşünürken derviş bir köşeye çekilip uyur. Az sonra elinde tepsi ile bir adam gelir. Doğru uyuyan dervişin yanına yaklaşır ve uyandırdı. Elindeki tepsiyi ona verdi. Derviş tepsinin üzerini açtı.


Tepside, az önce duada istediği yiyecekler vardı. Zengin geriden geriye bu hadiseyi takip ediyordu.Derviş doyuncaya kadar yedi. Bir miktar yiyecek kalmıştı. Tepsiyle beraber onu getiren adama verdi. Üzerini örtüyle örttü. Bir kenara çekildi. Bu duruma hayret eden zengin kişi, merakla yemekleri getiren adama yaklaştı.

Kardeş sen kimlerdensin. Ben hamallık yapan birisiyim. Bu adamı tanıyormusun? Hayır o zaman neden bu yemekleri getirdin. Bakın anlatayım. Ben hamallık yapıyorum bu gün işlerim güzeldi eve yiyecek bir şeyler aldım. Hanımım pişirdi, o yemek yaparken ben uyumuşum. Rüyamda Rasülüllah s.a.v. bana dedi filanca mescitte derviş var, onun canı sizin evdeki yemekleri istedi.

Ona bu yemekleri götür, yiyebildiği kadar yesin. Kalanını da siz yeyin. Allah size bereket verir. Bunu yaparsan senin cennete girmene ben kefil olurum. Uyanır uyanmaz hemen tepsiyi buraya getirdim. Gerisini siz de gördünüz. Bu vaziyet karşısında adeta hayretler içinde kalan zengin sordu. Bu yemekler için ne kadar masraf ettin, ben sana onun 10 mislini vereyim der.

Bana kazandığın sevapların bir kısmını ver. Adam hayır der.
Zengin 20 milini vereyim der. Adam hayır der.
Peki 50 mislini vereyim der. Adam gene hayır der.
Boşuna uğraşma
( Ne verirsen ver yine vermem. Bunun karşılığında Hz. Rasûlallah benim Cennete girmeme kefil oldu. Bütün dünyayı versen yine vermem. Eğer senin bu sevaptan nasibin olsaydı, bu iş sana nasip olurdu. Baksana, yanyana namaz kılmışsınız ama senin paran nasip olmamış.)


Zengin adam, kalbinden geçirdiklerine de, yardım etmediğine de bin pişman olarak mescidden çıktı, gitti.
.........................................................................................................................................

HAYIRLI GÜNLER
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN:)))
Lezzetli kaseniz geldi. Nasılsınız?????
Soğuk Antalyamdan merhabalar. Kıssadan hisse her zaman harika, okudukça sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşAllah sizleri sıkmıyorumdur olumlu yorumlarınıza canı gönülden teşekkür ederim.

Bu gün sizlerle soğukta güzel gidecek bir lezzet kelle paça tarifi paylaşacağım. Bizim evde çok pişmezdi onun için bu lezzete yabancıydım. Evlendiğimde eşimin sayesinde kelle paça, işkembe, kelle tandır sever oldum. Zamanla yapa yapa ustası oldum. Şimdi evde kiler ne zaman yapacaksın diyorlar.

Dün gittim kasabımdan aldım her yerden almam, sadece senelerin kasabı ışıklar kasabından alırım. Güzelce yıkayıp temizleyip yaptım. İçine biraz ette koydum, çünki kellelerde çok et olmuyor, yaptığıma deysin diye. Püfleriyle beraber tarif edelim.

İstek üzerine yapılan, kış olması sebebi ile özlenen lezzet. Akşama doğru güneş ters olunca resimler güzel olmadı :((( Pişirebilirseniz evde yapın derim neden diyeceksiniz az sonra nedenini söylicem tarifi okuyun derim:)))

Haydi beyler bayanlar

Pamuk eller mutfağa kelle paça tarifi için buyurun canlarım:)

MALZEMELERİ
1 Adet kelle ( keçi, kuzu farketmez isteğe bağlı )
500 gr. et
4 Adet paça ( isteğe bağlı)

TERBİYESİ İÇİN
3 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
2 limon suyu
1 Su bardağı su
Ayrıca piştikten sonra serviste
4 Diş sarımsak
Çay bardağı üzüm sirkesi

YAPILIŞI

1) Öncelikle kelle paça tariflerini okudum hiç bir tarifte şimdi söyleyeceklerim yazmıyor

Püf noktası: Kasabınızdan kelle alırken burun kısmını resimdeki gibi kestirin neden?????

Kesilen burunu bıçakla oyun resimdeki gibi, orayı iyi temizleyin sümüklerini çıkarın. Burunla kafa arasında kurtlar olma ihtimali yüksek onun için burnunu mermere bir kaç sefer vurun, bu işlemi yaptıktan sonra suya ıslayın biraz suda bekletin, kelleye yapışan kıllar suyun yüzeyine çıkması için. Sonra güzelce yıkayın. Bu bilgiyi bilmeyenlerle paylaşmak istedim.:))

2) Evet şimdi yıkanan kelle paçalar ve etleri düdüklüye koyun üzerleri basıncaya kadar su koyun kaynasın üzerine gelen köpükleri alın ve düdüklünün kapağını kapayın. Bir buçuk saat kaynasın ve düdüklüyü hemen açmayın biraz dursun. Şimdi açın eti kontrol edin pişmişse soğuması için geniş bir kaba koyun soğusun etlerini alın. Burda dilinin derisini soyun bide yanlarda beyaz derili yeri soyun, bütün etleri kuşbaşı doğrayın yada benim gibi didin:)))

3) Tencereye kellenin suyunu süzerek koyun kaynasın. Şimdi terbiyesi için unu ve suyu bir kaba alalım çırpma teli ile çırpalım içine yumurtayı ekleyelim çırpalım şimdi limonları sıkalım çırpalım ve kelle suyundan biraz koyup karıştıralım terbiyeyi karıştırarak kelle suyuna koyalım kaynasın tuzunu koyalım sırada ayıkladığımız etleri koyalım bir taşım kaynasın altını kapatalım.

4) Şimdi sarımsakları ezelim sirkeyle karıştıralım. Servis yaparken isteyen koyabilir ve üzerine isterseniz yağ gezdirin pul biber koyabilirsiniz. Ellerinize sağlık harika bir çorba oldu mmmmmmmm mis gibi koktu:)

Not: Kelleyi yıkamadan önce burnunu temizleme ayrıntısına girdim nasıl yazasrım diye düşündüm başka kelime bulamadım. Bu böyle yapılıyor, sizler nasıl anlatmamı isterdiniz yazın canlarım benim tariflerdeki titiziğimi sizler biliyorsunuz :)))

Not: İşletmelerde çok yapılınca terbiyesi ve etleri servis yaparken koyuyorlar bizimki çok olmadığı için baştan tencerede buluşturduk:)




AFİYET OLSUN:)))

Günün sözü
Allah kimseyi başkalarının acılarından
Mutlu olmaya çalışanlar kadar
Aciz etmesin.....Amin:)
Hepinize mutlu hafta sonları .....:)))

73 yorum

  1. İlk girişte öyle güzellikler anlatıyorsun ki okurken kendimden geçer oluyorum.. İyi ki varsın iyiki yazıyorsun..

    Ah bu tarif ah bu yemekkk, olsada yesem dedirtti bana, çok severim, ellerine sağlık :)
    Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Ayşe ablacım bende sizin tarifiniz gibi yapıyorum. Ellerinize sağlık olsa da içsek:))

    YanıtlaSil
  3. O kadar güzel anlatmışsınız ki...
    Maşallah, gerçekten tebrik ederim...
    Selam ve dua ile...
    Allah bizleri düşünmeden verebilenlerden eylesin...

    YanıtlaSil
  4. hiç yemediğim bir yemek ama canım görüntü güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ooohhhhh nefisss sıcacık bol sarımsaklı ve sirkeliii...ellerinize sağlık.

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  6. Kuzum senden bıkılırmı hiç ellerine
    sağlık,şifa olsun.Hayırlı cumalar diliyor ve öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Muthis gorunuyor cok severim!!!!!
    Hayirli cumalar..

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ne güzel bir kıssadan hisse.Dilerim bizde hamal gibi sevap kazananlardan oluruz. Zengin olup kalbim eğri olacağına, hamal olup ceennetle ödüllenmek isterim.
    Tatlım sakadattan hiç hoşlanmadığım için evimde hiç yapmadım ve maalesef çocuklarıma da haksızlık yaptım onlarda hiç yemiyorlar.Oysa şimdi kızımın nişanlısı bayılıyor tüm sakadatlara. Bu güzel çorbayı görseydi çok mutlu olurdu. Kızım da senin gibi ilerde sevecektir belki. Ben yaptığım haksızlıkla kalacağım galiba.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Lezzetlim ellerine sağlık bende sevmezdim eşim sayesinde sevdim.
    Kıssadaki hamaldan bende olmak isterim cennete girenlerden olalım.
    Sanada hayırlı cumalar sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Lezzetlim ellerine sağlık bende sevmezdim eşim sayesinde sevdim.
    Kıssadaki hamaldan bende olmak isterim cennete girenlerden olalım.
    Sanada hayırlı cumalar sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,

    Önce Cuma'nız hayırlı ve mübarek olsun. Cenab-ı Allah'da sizin gönlünüzden geçenleri size versin inşAllah!

    "Allah dostlarına yapılan ikramın değeri" anekdotuna ne diyeyim. Kelle-paça çorbasına ne diyeyim. Her ikisi de birbirinden güzeldi. Elinie, emeğine, kalemine ve yüreğine sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  12. Hoş geldiniz.
    Sizlerinde cuması hayırlara vesile olsun.
    Teker teker teşekkürler.
    Sağlık sıhhat afiyetler dilerim sağolun varolun:)

    YanıtlaSil
  13. oooooooooooooo bu neeeee guzel bır gırıssss helal olsun nasıl yazıyorsun bılmıyorum ama bayılıyorum...sonraaaa ben bayılırım bu corbaya da ıskembeyede ohh bol sarımsaklı sırkelı..ınan canım cektı elleırne emegıne saglık..heee bırde cekılısıme bekleırm canım sevgıler

    YanıtlaSil
  14. Canımm hikaye çok güzel anlam dolu hisse alana ,insanın gönlü zengin olsun.nefis çorbana gelince ay işte o burun kısmı olayı beni hep uzak tutuyor bu çorbayı pişirmekten ve de dışarıda içmekten.Yani ben onları görünce temizleyince iştahım hevesim kaçıyor Çokta güzel miss gibi oluyor.Benim de kaç zamandır aklımda bu tür çorba yapmak acaba dilden mi yapsam der dururum da bu satıcılar var ya çok haklısın güvenmek lazım.İnek dili diye tek toynaklı hayvan dili verirlerse diye içime şüphe düştü,Ne olursa olsun senin çorban gibi sirkeli sarımsaklı paça çorbası ben de pişireceğim can bu işte isteyip duruyor.Ellerine sağlık afiyetler olsun canımmm.

    YanıtlaSil
  15. EN SEVDİĞİM ÇORBA MİS GİBİ :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Bende hic yemedim ellerine saglik canim afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  17. Kelle paça çorbası bayılırım..Ellerine sağlık.Eşim ve ben severek yeriz.Ama püf noktasıyla yapma Ayşe'cim ,kıyma bana dedim..Dışarıdan yediğimiz herşey evdeki yaptığımız gibi değil malesef:(Kıssadan hisse yine süper canım..çekiliş içinde bol şanslar olsun..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. :) amiiin elinize sağlık bu havada iyi gider şifa niyetine diyip içmek lazım

    YanıtlaSil
  19. Tam kış çorbası, ellerine sağlık afiyet olsun:)

    YanıtlaSil

  20. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

    Not: Kelleyi yıkamadan önce burnunu temizleme ayrıntısına girdim nasıl yazarım diye düşündüm başka kelime bulamadım. Bu böyle yapılıyor, sizler nasıl anlatmamı isterdiniz yazın canlarım benim tariflerdeki titiziğimi sizler biliyorsunuz :)))

    YanıtlaSil
  21. hikaye ibretlikti paylaşımın için teşekkür ederim ayşeciğim
    çorbaya gelince ben paça yiyorum fakat niyeyse kelleyi yiyemiyorum
    sevenlere afiyet bal olsun
    öpüyorum canım Allh'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  22. görüntü süper...
    ellerine sağlık ablam......

    YanıtlaSil
  23. Keşke o hamal gibi olsak da cennete girebilsek.Kıssadan hissen yine çok şey anlatıyor,paylaşımın için teşekkürler.Sakatat asla yemeyen biriyim ama eşim ve çocuklarım için pişiririm.Tarifin çok güzel,başka türlü nasıl anlatılır ki çok güzel anlatmışsın.İlk yapacak olanlara ve ya bu ayrıntıyı bilmeyenlere ışık olur.Güvenilir tarifler veriyorsun onun için her ayrıntıyı söylemek güzel.Sevgiler,Lezzetim..Mutlu hafta sonları diliyorum:)

    YanıtlaSil
  24. Bende hiç düşünmeden geldim saba bir selam vereyim dedim cnm.
    Kelleyi pek severim ama en sin ne zaman yedin diye sorma :)
    Ellerine sağlık cnm, beni unuttun sen. :(

    YanıtlaSil
  25. Ayşeciğim anlatılması gerektiği gibi anlatmışsın. bilmeyenler için bu gerekli canım. Ben İşkembeyide Kelle paçayıda bu şekilde yaparım. Annemnden öğrendiğim ve biraz katı kıvamlı severiz. Ellerine sağlık . aFİYETLER OLSUN. fOTOLarında güzel.

    YanıtlaSil
  26. oh mis gibi kokusu geldi bana da .ellerine emeğine sağlık.çorba sever biri olarak olsa da içsem diyorum.sevgiler. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  27. Lezzetim açıkçası kıssaları okumayı seviyorum. Geç kaldım ama hayırlı cumalar diliyorum.
    Antalya soğuk, İstanbul buz gibi napıcaz bilmem :)
    Kellepaça bence yapımı en zor çorbalardan biri, gerçekten muhteşem görünüyor ki ben çok severim :) ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Canımsın, bu havalarda da ne güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık... Bu arada geldim ben :) beklerim... çok özlendin...

    YanıtlaSil
  29. Bizimki görmesin, evde de yapılıyormuş neden yapmıyorsun diye başımın etini yer.. Ahh ne işler açıyordun başıma Ayşe ablacım! :) Ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
  30. Canım, annem bu çorbadan çok yapardı ama ben hiç yapmadım, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  31. Esselamun aleykum ablacığım..
    Paylaştığın güzel yazılardan da tariflerinden de ayrı kaldım günlerdir.
    Hasretle kucaklıyorum hepsini.
    Her ne kadar kelle paça sevmesemde, yalancısıyla bir şekilde telafi etmeye çalışıyorum bende :)
    Ellerine güzel yüreğine sağlık.
    Sevgi ve muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  32. Bende burun kismi girince biraz tereddut ettim ; ama eminim tadi cok lezzetkidir emeklerine saglik aysecigim...

    YanıtlaSil
  33. Canım Ayşe'm maşallah sen bu çorbanın ustası olmuşsun. Evlendiğimde eşim sakatattan hiç hoşlanmadığından yapmadım, öyle gitti.
    Ben sana geleyim, bir kasecik yiyeyim.
    Ellerine sağlık:=

    YanıtlaSil
  34. öncelikle ellerinize sağlık
    herkes sevmez ama ben severim olsa da içsek keşke annemi daha da özlediğimi fark ettim:)
    bu arada günün sözüne sonuna kadar katılıyorum amin diyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. bu hikayelerle giriş yapıyor olman gerçekten çok güzel yüreğine sağlık...
    çorbaya gelince ben hiç yemem ama iştah açıcı duruyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Harika bir lezzet, ellerinize sağlık. Ben ne yazık ki kelle görüntüsünden dolayı pişiremiyorum, bakmaya bile tahammül edemiyorum.
    Afiyet şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  37. Cömertlik de Allah vergisi. Maldan, paradan vermek kolay değil. Kıssanız her zaman ki gibi derslerle dolu. Alabilene ne mutlu :)
    Kelle paça çorbasını dışarıda içtim ama her kış mevsiminde mutlaka paça pişiririz. Çocukların kemik gelişimi, yaşlıların da kemik erimesine karşı mutlaka her evde pişmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin çorbanızın lezzetini hissedebiliyorum, bilmeyenlere tavsiyemdir.
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  38. Sakatatin her türüne bayılırım.Kellenin de neresi olduğunu bilmezsem yiyebiliyorum.Kelleyi temizlemeyi daha farklı kelimelerle nasıl yazacaksın ;olay tam da anlattığın gibi zaten.Canını sıkma hiç .Ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  39. Ha quedado, riquísimo gibi beni büyülüyor! İyi şanslar en el Sorteo. Besitos.

    YanıtlaSil
  40. güzel hemserim kaptirmisim kendimi kissadan hisseye
    biliyorum asagida kelle paca corbasi var unutmak istedigim bir noktasi varya
    hani o ilk detay varya ben ondan yiyemiyorum gülüm

    öyle ince detaylarlara kadar yazmissin emek sarf etmissin hakkini helal edesin
    ellerine sabrina saglik
    efendimize komsu olasin insAllah
    muhabbelete antalyama ve sana sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar hayirli günler canim, ellerine emeklerine saglik, kisasin cok güzeldi ellerine saglik.
    Soguk günlerinde nefis kelle pacasi ilede icimizi isittin,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  42. ellerine saglik canim .daha gecen gun almanya da turk corbacida bir tabak yedim.memleket hasreti var ne de olsa.

    YanıtlaSil
  43. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz güzel gönüllü arkadaşlarım.
    Sağolun teşekkürler.
    Sevgi ve saygının en güzelleri hepinize olsun:)

    YanıtlaSil
  44. Hic yemedim ama görüntüsü cok lezzetli olmus, eline saglik aysecim

    YanıtlaSil
  45. Bu çorba beni çocukluğuma götürdü rahmetli babam çok severdi o nedenle de evde sık sık yapılırdı.MMM canım çekti olsa da içsek:))sevgiler...

    YanıtlaSil
  46. Canım ya ne güzel şeyler yazıyorsun Allah razı olsun senden.Kelle paça eşimin en sevdiği şey ama ben hiç yapmadım.Beceremem diye korkuyorum.Ama sen de öyle güzel tarif etmişsin ki yapmaya heveslendim.Sevgiyle sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  47. sevmem ama şifa niyetine çok içmişlğim vardır bu çorbayı
    özellikle doğum sonrası annem her hafta bunu yaptı durdu lohusalık döneminde :)

    Tarif çok ayrıntılı
    hiç bilmeyen bile bu tarif üzerinden yapabilir
    tşkler paylaşım için
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  48. Ayşe'cim lezzet durağım, gönlü güzel kardeşim canım benim Allahcc cümlemizin dileklerini duysun inşallah..
    Kelle paçaya gelince anılarımda bahsedeceğim bir ara. Çok sık yapmam ama yapılmalı bencede..

    Burun kısmını çok güzel anlatmışsın. Bence bu şekli ile kalsın. Çünkü ne olabileceğini açıkça bilmeyen genç kardeşlerimiz temizlediğinin yeterli olduğunu sanıp gözden kaçırabilirler..

    Tatlım benim sevgiyle sarıldım sana.. iyi haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
  49. Mmmmmmm lezzetlim çok güzel anlatmışsın tarifi biz biliyoz ama yeni nesil bilmez silme tamam.
    Yaaaaa bayılıyorum kıssadan hisselere rabbim razi olsun sendende:)))))))

    YanıtlaSil
  50. Sen pişir ben yemeye gelirim tamamı.
    Kıssanda sende mükemmelsin maşallah.
    Ellerine ve gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
  51. Mmmmmmm lezzetlim çok güzel anlatmışsın tarifi biz biliyoz ama yeni nesil bilmez silme tamam.
    Yaaaaa bayılıyorum kıssadan hisselere rabbim razi olsun sendende:)))))))

    YanıtlaSil
  52. gerçeğini hiç yapmadım yiyemiyorum diye ama yalancısını sık yaparım :)eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  53. Hoş geldiniz.
    Desteklerinize ve güzel yorumlarınıza teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  54. Merhabalar,

    Siz zaten öyle güzel bir yere dükkan açmışınız ki, MaşAllah müşterilerinizin arasından kendimi bulabilmek için bayağı bir uğraştım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  55. ablam benim kıssadan hisselerin var ya merakla bekliyorum ben onları...
    yine üstüne söylenecek söz bırakmayan türden.ellerin dert görmesin ablacım epey zahmetli sandımca hiç yapmadım ya yedim mi onuda pek hatırlamıyorum esasında aman neyse de çok güzel anlatmışsın herşey bir tarafa görüntü çok güzel :)öpüyorum seni kocamannnn..

    YanıtlaSil
  56. Ayşe ablacım annem çok yapardı bu çorbayı çok severdim işkembe içemem ama bu çorbayı çok severim..Ben yapmayı becerebilirmiyim bilmiyorum ama anneme gittiğimde söylesemde yapsa sıcak sıcak içsek:))
    bu arada bir gelip bir kaybolduğum için bloğunun tasarımını yeni gördüm çok güzel olmuş Ayşe ablacım iyi günlerde kullan..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  57. Bu çorbayı herkez yapamaz.
    Bu güzel lezzeti paylaştığın için teşekkürler.
    Pamuk eller mutfağa senin pamuk ellerine sağlık.
    Kıssalarını unutmadım onların lezzetide hisseler almakta onun içinde kendini yakalamak çok güzel.
    Allah razi ve memnun olsun.

    YanıtlaSil
  58. Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslatiyorum sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak, saygilarimla

    YanıtlaSil
  59. Canım her zamanki gibi keyifle okudum hikayeni,paylaşımına sağlık.
    Paça dedinmi benim için akan sular durur..:))
    Çok severim..
    Ellerime sağlık.

    YanıtlaSil
  60. ellerine sağlık ...ne güzel anlatmışın leziz nefis

    YanıtlaSil
  61. Çok severiz, hemen listeme ekliyorum. Ellerine sağlık kardeşcim. Şifa olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  62. İnsanı düşüncelere iten güzel paylaşımlarınız var yanında da bir kase lezzet sunmuşsunuz ellerinize sağlık diyorum:=) Sevgilerle kalın....

    YanıtlaSil
  63. Elinize sağlık. Hergün, her saat ne istiyorsun deseler, kelle paça derim. Süper bir paylaşım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  64. Guzel hikayeler sonrasi guzel bir corba tarifi ammaaa benim hicbirzaman yapamayacagim ve icemeyecegim bir corba..Ellerinize saglik, sizlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  65. Olsada bu soğukta içsem lezzetlim ellerine sağlık kıssaların hep ders verici çok sağol.

    YanıtlaSil
  66. Makarna sularını değerlendirmek gibi bir alışkanlığım var yıllardır. Blogumu ilk açtığım yıllarda makarna suyundan yalancı kelle paça yapmıştım. çok severim Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  67. annen nasıl oldu ayşem bu arada birde onu sormayı bile ihmal ettim hakkını helal et.. Allahcc'tan acil şifa dileklerimi tekrarlıyorum. Ellerinden öpüyorum söylersin canım..

    YanıtlaSil
  68. annen nasıl oldu ayşem bu arada birde onu sormayı bile ihmal ettim hakkını helal et.. Allahcc'tan acil şifa dileklerimi tekrarlıyorum. Ellerinden öpüyorum söylersin canım..

    YanıtlaSil
  69. Hoş geldiniz canlarım.
    Sizlerinde hal ve hatırlarınızı soranlar çok olsun.
    Sağolun:)

    YanıtlaSil
  70. Allam yarebbim nasılda üşenmeden yaptın Ayşecim. Eline koluna sağlık ..

    YanıtlaSil
  71. ellerine sağlık canım bizde bu şekilde yaparız. Limon hariç. Terbiyesine limon eklemiyorum. Et ilavesi iyi oluyor.çok güzel anlatmışsın emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  72. bir toptan kelle paça satıcısı olarak size tavsiyem kelle paça yaparken kuzu ayakta koyun içine enfes bir lezzet olur çogu kişi bunu sadece kelle etin den yapmaktadır, emegi geçen herkeze teşekkürler ellerinize yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil