Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

ETLİ KURU DOLMA TARİFİ

kuru dolma tarifi etli biber dolması etli patlıcan dolması dolma tarifi ERTUĞRUL TAYYARESİ Çanakkale cephesinde tayyare (uçak) sıkı...

kuru dolma tarifi
etli biber dolması
etli patlıcan dolması
dolma tarifi


ERTUĞRUL TAYYARESİ

Çanakkale cephesinde tayyare (uçak) sıkıntısı son haddini bulmuştu.Öyle zor koşullar içindeydilerki yılmadan mücadeleye devam ettiler. Harbiye Nezareti Edremit topraklarına düşüp iki parça olan Ertuğrul tayyaresini gemiyle İstanbul'a getirtti, Yeşilköy'deki fabrikada tamir ettirdi ve 23 yaşındaki pilot Mülazımı Evvel (Teğmen) Cemal Efendi ile Çanakkale Cephesi'ne yolladı.

7 Mart 1915 sabahıydı. Cemal Efendi mutad keşif uçuşlarından birine çıkmıştı. Dikkatle boğazı taradı, fakat Türk mayınlarından iz göremedi. Bu işte bir iş var dedi. 1000 metre yüksekten uçuyordu. Bu yüksekten uçan bir pilot 8 metre derinliğe yerleştirilmiş mayınları pekala görebilirdi. Cemal Efendi'nin daha aşağı inmesi gerekiyordu. Fakat bu intihar demekti bunu göze aldı. Çünkü bir düşman mermisinin Ertuğrul'u düşürmesi işten bile değildi. Cemal Efendi cesaretini topladı ve 400 metreden mayınlara baktı. Yanılmamıştı, düşman bir gece önce boğazdaki bütün mayınları tek tek toplamış ÜLKEMİZİ işgal için her türlü saldırıp ele geçirmek isterler bu Türk keşif kollarının dikkatinden kaçmıştı.

Bu hareket düşmanın yakın bir zamanda boğaza harekat hazırlığı içinde olduğunu gösteriyordu. Cemal Efendi derhal bu durumu Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanı Cevad (Çobanlı) Paşa'nın huzuruna çıkıp rapor verdi.

7-8 Mart gecesi Nusret Mayın Gemisi, Boğaz'ı yeniden mayınladı. Düşman keşif tayyareleri mayınları fark edemedi. 18 Mart sabahı mayınlar, üzerine düşen vazifeyi yapmaya başladı. Gün sonunda Yenilmez Armada saf dışı oldu. Türk tarafının kaybı ise 25 şehit ve 61 yaralıdan ibaretti. İtilaf Devletleri'nin birleşik donanması, tarihinin en büyük mağlubiyetini tatmış oldu .

Cevad Paşa göğsündeki liyakat madalyasını çıkardı ve pilot Mülazımı Evvel (Teğmen) Cemal Efendi'ye taktı. Müşir Liman Von Sanders'in yazılı emriyle kendisine kırmızı şeritli madalyanın yanında 5. rütbeden bir Mecidi nişanı verildi. Rabbim razi olsun şefeatlerine nail eylesin, biz böyle bir ecdadın evlatlarıyız:))))
31 Mart 2014 Pazartesi
......................................................................................................................

HAYIRLI MUTLU GÜNLER.
Şükür kavuşturana diyorum nasılsınız canlar?????

Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin. Kıssadan hisse her zaman vardır. Bu kıssayı çoktandır paylaşmak istiyordum bu güne nasipmiş.Okumanızı tavsiye ederim o zorluklarda ecdadımız zaferlere imza atmışlar. Rabbimiz devletimizi milletimizi her türlü zorluklardan korusun, birbirimize düşürmeden sevgi saygıyla savaşların olmadığı,kimseye muhtaç olmadan güzel günlere inş.

Bu gün sizlerle etli kuru dolma tarifi paylaşmak istiyorum. Kuru dolma bizde çok sevilen ve sofralarımızın baş tacı patlıcan, biber, yaprak evde neleriniz varsa olur. Ben çok nar ekşisine alışamadım isteyen etli kuru dolmaya nar ekşisi yada sumakla lezzetendirip koyabilirsiniz:)))



Hadi bakalım etli kuru dolma tarif edelim.
Haydi Bayanlar Baylar pamuk eller mutfağa:))

MALZEMELERİ
15 adet kuru patlıcan
15 adet kuru biber
250 gram kıyma
3 adet soğan
3 kaşık kuru domates veya 2 domates
1 kaşık domates salçası
1,5 - 2 su bardağı pirinç( patlıcan biber büyüklüğüne göre ayarlıyalım
1 çay bardağı zeytinyağı
nane , maydanoz kimyon, karabiber, pul biber,tuz
isteğe bağlı 2 kaşık nar ekşisi

YAPILIŞI
1) Akşamdan patlıcanı ıslatın suyunu süzün. Tencereye suyu koyun patlıcan biber içine koyalım 5 dakika haşlansın suyun içinden alın soğusun.

2) Tavaya yağı koyalım kıymayı ekleyip kavuralım ince kıyım soğan ekleyelim bir tık kavur sonra salçası domatesi koyalım bi tık daha kavuralım pirinci ekleyip altını kapatalım içine yeşillikleri baharatı ekleyip karıştıralım.Tuzuna da bakalım.

3) Tencerenin altına maydanozun uçlarını koyalım atmayalım ve iç harçtan alalım patlıcanı az doldurarak ağzını kapatalım yumalım ve bu şekilde biber ve patlıcanları dolduralım suyunu da üstüne basıncaya kadar su koyup pişirelim isterseniz sumak yada nar ekşisi ekleyelim pişince altını kapatalım:))
Dinlenince servis yapalım:)))

AFİYET OLSUN:)))
MUTLULUĞUNUZ DAİM OLSUN


12 yorum

  1. Elinize sağlık, Ayşe Hanım, çok güzel görünüyorlar, yemek yapmayı sevmeme rağmen, kuru dolma denemelerine biraz zor yanaşıyorum, sanki zor gibi geliyor oysa patlıcan ve biber birlikte harika oluyor yemesi:)) böyle tam tarif alınca belki hevese gelirim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ayşecimm nefis,,ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ayşeciğim. her zamankigibi çok güzel

    YanıtlaSil
  4. AYŞEM HEM KALEMİNE HEM ELİNE SAĞLIK
    YAZIDA ÇOK GÜZEL
    KURU DOLMADA
    ÇOK SEVERİM
    ELLERİN DERT GÖRMESİN
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  5. Kuzum ellerine sağlık nefis olmuş çok severim kuru dolmaları öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. ablacım parmaklarına sağlık yazını bi çırpıda okudum..
    dolmalarda enfes..
    ellerine sağlık..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz:))))

    YanıtlaSil
  8. Bu lezzete dayanamam, nefis olur, çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Kuru dolma özellikle de patlıcan dolması en sevdiğim yemeklereden biridir. Tarifinizde nefis ben de deneyeceğim karışık yapmayı. Ayşe hanım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ayşe hanım bayılırım bu dolmaya ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİMDE:)BENDE ÖVGÜNÜZ VE MİMİNİZ VAR SİZLERİN BENİM GÖNLÜMDEKİ YERİNİZİ YAZDIM

    YanıtlaSil
  12. ımmm en sevdiğimden,eline sağlık ablacım...

    YanıtlaSil