Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

KAHVALTI MASAM PATATES SALATASI

KIRLANGIÇ VE ADAM Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş.Pencerenin önüne konmuş,bütün cesaretini toplamış,röleli tüylerini kabartmış,gü...



KIRLANGIÇ VE ADAM Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş.Pencerenin önüne konmuş,bütün cesaretini toplamış,röleli tüylerini kabartmış,güzel durduğuna ikna olduktan sonra küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş.
Tık..tık..tık..
Adam cama bakmış.Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş.Biraz meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç. Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiiinn bir nefes almış, şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış.

Hey adam!Ben seni seviyorum.
Nedenini,niçinini sorma.Uzun zamandır seni izliyorum.Bugün cesaret buldum konuşmaya.Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al.Birlikte yaşayalım.

Adam birden parlamış.

Yok daha neler? Durduk yerde sende nereden çıktın şimdi? Olmaz, alamam demiş.
Sen bir kuşsun! Hiç kuş,insana aşık olur mu?`

Kırlangıç mahcup olmuş. Başını önüne eğmiş. . Ama pes etmemiş,bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş,gülümseyerek bir kez daha şansını denemiş.

Adam, adam! Hadi aç şu pencereyi. Al beni içeri!
Ben sana dost olurum. Hiç canını sıkmam.Adam kararlı, adam ısrarlı.Yok, yok ben seni içeri alamam demiş. Biraz daha kabalaşmış ve lafı kısa kesmiş. İşim gücüm var, git başımdan.

Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresine gelmiş. Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda. Aç şu pencereyi al beni içeri. Yoksa sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım. Çünkü ben ancak sıcakta yaşarım. Pişman . olmazsın, seni eğlendiririm. Birlikte yemek yeriz, bak hemde sende yalnızsın, yalnızlığını paylaşırım demiş.

Bazıları gerçekleri duymayı sevmezmiş. Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş. Pek bir sinirlenmiş. Ben yalnızlığımdan memnunum. Kuştan onu yalnız bırakmasını istemiş. Düpedüz kovmuş. Kırlangıç,son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca başını önüne eğmiş, çekip gitmiş.
Aradan zaman geçmiş. Adam önce düşünmüş, sonra kendi kendine itiraf etmiş.Hay benim akılsız başım. Ne kadar aptallık ettim!
Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatını teptim. Niye onun teklifini kabul etmedim ki? Şimdi böyle kös kös oturacağıma keyifli bir vakit geçirirdik birlikte. Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş.
Yine de kendi kendini, rahatlatmayı ihmal etmemiş:Sıcaklar başlayınca,kırlangıcım nasıl olsa yine gelir.Bende onu içeri alır,mutlu bir hayat sürerim diye düşünmüş ve çok uzunca bir süre,sıcakların gekmesini beklemiş.Gözü yollar daymış. Yaz gelmiş,başka kırlangıçlar gelmiş ama…
Onunki hiç görünmemiş.
Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna.Kırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış. Sonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmiş. Olanları anlatmış.Bilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki;
Kırlangıçların ömrü 6 aydır:(
19.9.2013
PAZARTESİ
.....................................................................................................................

GÜNAYDIN LEZZETLİNİZ GELDİ:)))
GÜNAYDIN BENİM CANLARIMA
GÜNÜNÜZ AYDIN
YÜREĞİNİZ HUZURLU ZİHNİNİZ AÇIK OLSUN.
SAĞLIK HUZUR MUTLULUK VE SEVGİLER BİZLERİ BULSUN. EN GÜZEL GÜNLERİNİZ OLSUN.
RABBİM ANNEMİZ, BABAMIZ, EŞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ, VE TÜM İNSANLARLA SINAMASIN AMİN...

Dünyada sıkıntılar ve üzüntüler çok bir nebzede olsa mutluluklar dileyerek başladım. Dostlukların bitmediği günler dilemek istedim çünkü Bir Kase Lezzet sevgi saygı muhabbet bloğu her zaman sevgiyle kaynaşma yeri demi canlar:))))

Kısadan hissede dostluk üzerineydi ama Adam kırlangıcın dostluğunu anlayamadı:(

Nice dostluklara sevgilere,kıymet bilen ve bilinenlerden olalım. Rabbim hepimize güzel gören göz, güzel gören gönülller versin AMİN.

Ben İstanbu'la ziyaretimde böyle bir dostla tanıştım Seyyah gül bloğunun sahibi sengül ablam Antalya'ya gelmiş, Cuma günü mesaj attı. Ayşem karlama yemeye geleceğim.Gel ablaların gülü dedim. Karlamada benim en son yayınım mmmm KARLAMA TARİFİ TIKTIK:))) Elektirikler gidip geldikçe bu karlama imdadımıza yetişti. Bu gün Eşim ve Kızım gene istiyor yapılacak.

Cumartesi Seyyahım kahvaltıya geldi ve lezzetlisini çok sevindirdi. İşte bu güzel masada çaylar içildi kahvaltı yapıldı dolu dolu oturduk sohbet ettik ablam ve kızlarıyla, tabi kızım beyzamda dersaneden yetişti güzel bir gün oldu.



Masamda neler vardı:)))
Paçanga böreğim TIKTIK:)))
Siyah yeşil zeytinlerim kahvaltılıklara bakın nefisler TIKTIK:)))
İncir reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, turunç reçeli reçellere göz atın nefisler TIKTIK:)))
Tuzlu simit TIKTIK:)))
Mantarlı omletim TIKTIK:)))
Kabak pastası TIKTIK:)))

Tarifi olmayan lezzetlerim
Çemen tarifim, tahinli kurabiyem, soslu biberim ve susam mantolu pratik kekim inşAllah kısa zamanda eklerim:)))

Seyyahım benim lezzetlerimi tattı sizlerde buyurun her zaman başımın üstünde yeriniz var:)))

Bu gün bu güzel kahvaltı masasından patates salatasını tarif edeyim nefis lezzetli bir tarif bizim vazgeçilmezimiz, seyyahımın favorileri arasına girdi lezzetlinizin patates salatası muhakkak değişiktir deneyin. Hem öğrenciler hem çalışanlar hem evde olup ta yapmak isteyenler hadi buyurun patates salatası tarif edelim:)))




Ayrıca Estuz As TIKTIK:))) Ramazanı şerifte Bir Kase Lezzete şık paket göndermiş bu harika jestiniz için çok teşekkür ederim. Sağolsun başarılarınızın devamını dilerim:)))

Haydi bayanlar baylar buyurun.
Pamuk eller mutfağa
Patates salatası yapalım

PATATES SALATASI MALZEMELERİ
PATATES SALATASI MALZEMELERİ NELERDİR
4 Adet patates( Büyüklüğüne göre ayarlayın küçükse 6-7 adet)
2 Adet kuru soğan
1 Adet havuç
Yarım bağ maydanoz
1 Çay bardağı zeytinyağı
Pul biberi, sumak ,tuz, karabiber

PATATES SALATASI YAPILIŞI
PATATES SALATASI NASIL YAPILIR
1) Patatesleri su koyup haşlıyalım soğuyunca kabuklarını soyup küp küp dorayalım.

2) Tavata zeytinyağı koyalım soğanları soyup piyazlık doğrayalım ve yağda az kavuralım havuc yıkayıp dışını kazıyalım rendeleyip soğanda bir tık kavuralım ve patatesleri ilave edelim karıştırıp altını kapatalım.

3)Pul biber sumak tuz karabiber koyup maydanozu yıkayıp ince doğrayıp onuda şlave edelim karıştırıp servis tabağına alalım . Şimdi üzerini süsleyelim ben havuçtan yıldızlar yaptım sizlerde istediğiniz şekilde servis edin. ELİNİZE SAĞLIK CANLAR NEFİS OLDU:)))

Hadi bana müsaade canlar, dün pazardan biber aldım turşu kuracağım tam zamanı sizlerde kurun benden hatırlatması turşu çeşitlerim TIKTIK:)))

AFİYET ŞİFALAR OLSUN EFENDİM:)))

26 yorum

  1. Donatmışsın resmen, ellerine sağlık ablacım:)

    YanıtlaSil
  2. bu nasıl bir masadır benim gibi kahvaltı delisi birine yapılacak en büyük işkence hangi şehirdeydiniz siz :( ama ama neden bursada değilsiniz off diyorum ellerinize sağlık diyorum isyaaaaannn diyorum :))

    YanıtlaSil
  3. oooo muhteşemmm bir kahvaltı sofrası.o sofrada olmayı isterdim doğrusu.ellerinize emeğinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel bir masa ,ellerin dert görmesin Ayşecim..süpersin,misafirler çok ama çok şanslı..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. cok üzüldüm ben bu hikayeye:( içim acıdı sonunu okuyunca:( zaten duygusalım, bide üstüne hamilelik eklenince ekstra sulugöz oldum galiba:'(
    hicbir dostluk fırsatını kaçırmamak lazım! iyi bir dost sahibi olmak, en büyük zenginlik cogu zaman ^.^
    lezzetli arkadasım, ellerine saglık bu arada. kahvaltı şu hayatta en sevdigim şeylerden biridir. hele bide böyle tastamam olunca herşey, kimse kaldıramaz beni akşam yemegine kadar sofradan:D

    YanıtlaSil
  6. hikaye beni mahvetti, böyle göremediğimiz kaç dostluğu kaybediyoruz acaba?Sofrana bayıldım Ayşecim, patates salatamı senin tarifinle yapıcam bir dahaki sefere, o marifetli ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kırlangıç hikayesini okumuştum daha önce ama tekrar okuduğumda bile aynı hüznü yaşadım. Sofrana gelince herşey mükemmel ne denebilirki..

    YanıtlaSil
  8. enfes bir sofra, yok yok..

    YanıtlaSil
  9. Bu güzel masada banada yer varmı?Ellerine sağlık Ayşe'cim:)

    YanıtlaSil
  10. Hoş geldiniz canlar.
    Dost olmak heleki sizler gibi dost bulmak herkese nasip olmaz.
    Sevgiler saygılar dostlarım:)))

    YanıtlaSil
  11. Hangisini yesem diye bakındım durdum:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ohhhhhhhh ellerine sağlık yakın olsanda birgün bende kahvaltıya gelsem

    YanıtlaSil
  13. Canım merhaba.. Şahane ötesi bir güzellik görüyorum. Afiyetler olsun. görüşmek üzere. sevgiler.:))

    YanıtlaSil
  14. ayşem herşey harika gözüküyor,ellerinize sağlık afiyetle..

    YanıtlaSil
  15. Oy bende yapmak istiyorum masa çok sik böyle masada aksama dek otur eline saglik patateste havucu denicem kissaya bende üzüldüm dost kiymeti bilmek lazim.

    YanıtlaSil
  16. Harika görünüyor masanız ,afiyetler olsun,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  17. Of be şu sofraya bak.Bence sanat eseri bu:)

    YanıtlaSil
  18. buuuuunlar gercek miii ahhh o masada bende olsaydimm herseyyy nefisssssss:)

    YanıtlaSil
  19. Hos geldiniz.
    Gelin canlarim gelin sizede hazorlar lezzetliniz.
    Pamuk elleriniz dert görmesin:)))

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar.
    Kırlangıçların ömrü 6 aydır da sanki biz insanların ömrü çok mu fazla? İşte bu kısa ömürde dostluklarımızı heba etmemek gerekiyor.
    Kahvaltı masanız yine çok harika görünüyor. Yılanın ödü, kuşun sütü hesabı. Patetes salatanız da çok enfes ve güzel görünüyor. Bu güzel paylaşımlarınız için elinize, emeğinize, gönlünüze ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  21. Masa gerçekten muhteşem. Sabah oturup akşam kalkılacak cinsten Seyyah 'ın hızına yetişmek mümkün değil. Bir orada, bir burada. ellerinize sağlık özellikle reçeller muhteşem.

    YanıtlaSil
  22. Bu masa muhteşem olmuş, oturan bir daha kalkmak istemez bu kahvaltı sofrasından...her biri ayrı bir lezzet...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  23. Şimdi bu sofranın başında olmak vardı:(( Ellerine sağlık Lezzetlim. Her şey harika ötesi. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  24. Kuzum sesinizi duymak harikaydı ne mutlu bana ki böylesine seviliyorum:)
    Masan ve menün harika ellerine sağlık öpüyorum kocaman...

    YanıtlaSil