Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

PEYNİRLİ POĞAÇA

MUTLULUK Bir tüccar Mutluluğu öğrenmesi için oğlunu insanların en bilgesinin yanına yollamış. Delikanlı bir çölde kırk gün yürüdükten...





MUTLULUK
Bir tüccar Mutluluğu öğrenmesi için oğlunu insanların en bilgesinin yanına yollamış. Delikanlı bir çölde kırk gün yürüdükten sonra, sonunda bir tepenin üzerinde bulunan güzel bir şatoya varmış. Söz konusu bilge burada yaşıyormuş. Bir ermişle karşılaşmayı bekleyen bizim kahraman, girdiği salonda hummalı bir manzarayla karşılaşmış. Tüccarlar girip çıkıyor, insanlar bir köşede sohbet ediyor, bir orkestra tatlı ezgiler çalıyormuş.

Dünyanın dört bir yanından gelmiş lezzetli yiyeceklerle dolu bir masa da varmış. Bilge sırayla bu insanlarla konuşuyormuş ve bizim delikanlı kendi sırasının gelmesi için iki saat beklemek zorunda kalmış. Delikanlının ziyaret nedenini açıklamasını dikkatle dinlemiş bilge, ama Mutluluğu açıklayacak zamanı olmadığını söylemiş ona. Gidip sarayda dolaşmasını kendisini iki saat sonra görmeye gelmesini salık vermiş.

Ama, sizden bir ricada bulanacağım, diye eklemiş Delikanlının eline bir kaşık verip sonra bu kaşığa iki damla sıvıyağ koymuş.Sarayı dolaşırken bu kaşığı elinizde tutacak ve yağı dökmeyeceksiniz. Delikanlı sarayın merdivenlerini inip-çıkmaya başlamış, gözünü kaşıktan ayırmıyormuş. İki saat sonra bilgenin huzuruna çıkmış.Güzel, demiş bilge, peki yemek salonumda ki acem halılarını gördünüz mü?

Bahçıvan Başı’nın yetiştirmek için on yıl çalıştığı bahçeyi gördünüz mü? Kütüphanedeki güzel parşömenleri fark ettiniz mi? Utanan delikanlı hiçbir şey görmediğini itiraf etmek zorunda kalmış. çünkü bilgenin kendisine verdiği iki damla yağı dökmemeye çabalamış, başka bir şeye dikkat edememiş. Öyleyse git, evrenimin harikalarını tanı”, demiş ona bilge, oturduğu evi tanımadan bir insana güvenemezsin.

İçi rahatlayan delikanlı kaşığı alıp sarayı gezmeye çıkmış. Bu kez, duvarlara asılmış, tavanları süsleyen sanat yapıtlarına dikkat ediyormuş. Bahçeleri, çevredeki dağları, çiçeklerin güzelliğini, bulundukları yerlere yakışan sanat yapıtlarının zarafetini görmüş. Bilgenin yanına dönünce gördüklerini bütün ayrıntılarıyla anlatmış.Peki sana emanet ettiğim iki damla yağ nerede? diye sormuş bilge.

Kaşığa bakan delikanlı, iki damla yağın dökülmüş olduğunu görmüş.
Peki, demiş bunun üzerine bilgeler bilgesi, sana verebileceğim tek bir öğüt var. Mutluluk dünyanın bütün harikalarını görmektir, ama kaşıktaki iki damla yağı unutmadan.”
.......................................................................................................................................


GÜNAYDIN:)))
HAYIRLI GÜNLER
GÜZEL BİR KISSA İLE BEN GELDİM.
Mutluluk, küçük şeylerle mutlu olabildiğini söyleyen insanların yaşadığı,mutluluktan ziyade bir iç huzurudur. Mutluluk karşılık beklemeden yapılan iyilik gibidir. İnsan mutluluğunu istemeli ve o yönde çaba sarf etmelidir. Kolay elde edilemez o... Bedeli ağırdır. Ve her beden, her yürek bu yükü kaldıramaz. Mutluluk avuçla tutulmaz, bir tabağa konmaz, ancak yaşanır ve hissedilir. Mutlu olalım canlarım bu birazda bizim elimizde.

Mübarek zilhicce ayı girdi, Hacca gidenler oldu. Bu günleri iyi değerlendirmeli, manen mutlu olmalı. Bir Hadisi şerifte: Hiç bir günde yapılan salih amel Zilhicce ayının ilk on gününde yapılan salih amelden daha sevimli olamaz.

Çarşamba günü, canım arkadaşımız, Dileğim Demlenmiş yaşam öyküleri ablacım sana gelicem dedi ve geldi. Bir kase lezzete güzel süprizi, headır yapmış canım bana ne güzel bir mutluluk yaşattı.
Çok teşekkür ederim ellerine sağlık çok şeyler öğreneceğim.

Talacım canım arkadaşımız Bıraktığım izler gel ablacım kahve içelim diye yorum atmış. Bende sen gel Talacım dilek gelecek bana dedim ve oda sağolsun geldi. Benim mutluluğum iki kat arttı. İyiki bu bloğum olmuş sizleri tanımak çok güzel. Canım arkadaşlarımla çok güzel vakit geçirdik. Güzel sohbetlerine doyum olmadı. Arkadaşlarımın güzel hediyelerine teşekkürler. Benim mutfağımda özel yerleri olacak, bana hep onları hatırlatacak.




Gelin canlarım, hepinizi beklerim, sizlerlede olmak beni çok mutlu edecek. Hep öyle netten bakmakla olmaz çıkın, çıkın gelin. Ayşenin lezzetlerinden ikram edeyim.Sizlerle sohbete doyum olmuyor, vakit nasıl geçiyor bilmiyorum.

Masada: Keki fındıklı hindistan cevizli bol çikolatalı mousse pasta, Tahinli kurabiye, Peynirli poğaça, Mercimekli köfte ve turşularım. Bu gün sizlerle sofradaki lezzetten birini paylaşacağım, bloğumdada poğaça tarifi olmadığını fark ettim. Püfleriyle beraber yapalım :))) Diğer tarifleri ilerleyen günlerde inşAllah beraber yaparız.......

Önce lokur tarifimi okuyun......
Orada hamur mayalamanın püf noktalarını ayrıntısıyla yazmıştım .Tık tık...:)))
Haydi hazırmısınız beyler bayanlar:)))
Pamuk eller mutfağa:)))

 MALZEMELER
2 Bardak ılık su
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket yaş maya
1 Çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 Yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine )
1 Tatlı kaşığı tuz
6 veya 7 bardak un

İÇ MALZEMESİ
Rendelenmiş keçi peyniri, orta yağlı peynir, kaşar peyniri
 Yarım demet ince doğranmış maydanoz
 
 YAPILIŞI
1) Bir büyük kaba ılık su ve mayayı koyup mayayı elimizle eritelim. İçine tuzu şekeri sıvıyağı ve yumurta akını koyalım karıştıralım.  

2) Unu eleyelim ve yavaş yavaş hamuru yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığı olunca tamamdı üzerine streç sarıp yarım saat kabarması için bekleyelim.
Püf noktası: Üzerini hayla temasını keserseniz poğaçanız daha iyi kabarır:)

3) İç malzemesini karıştıralım. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde alalım, elimizle yuvarlayıp, az açalım iç malzemeden tatlı kaşığı ile koyup üzerine kapatalım. Bütün hamuru bu şekilde yapalım.


4) Tepsiye dizilen hamurların üzerine, Yumurta sarısının içine bir kaşık sıvıyağ koyup karıştıralım. Üzerlerine sürüp 190 derece soğuk fırına koyalım.
Püf noktası: Soğuk fırına koyma sebebimiz hem mayalanacak hem pişecek.
Oh süpesiniz ellerinize sağlık:)))

Not: Yaş maya kullanmak istemeyenler. Küçük bir paket İnstant maya kullanabilirler, aynı sonucu alırsınız. Yada büyük kuru maya paketinden bir bardak ılık suya 2 kaşık maya 2 kaşık şekerle ağzı kapalı kabartın daha sonra diğer malzemelere ekleyin :)))



AFİYET OLSUN
HAYIRLI CUMALAR:))


73 yorum

  1. Poğaçalar muhteşem lezzetli duruyor canım çekti yeni kahvaltı yapmış olmama rağmen =)Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Hikaye çok güzeldi canım...
    Çayımın yanına bu poğaçalardan olsaydı ne güzel olurdu ama... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ne muheteşem bir görüntüüüü, çok da severim biliyor musunuz, ooohhh sıcak sıcak yesek şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. Ayşem, Günaydın canım benim Simyacı isimli kitabın temel cümlesi Mutluluk ve kaşıktaki iki damla yağ kıssasını bende çok severim ve hatırlatman mütiş güzeldi.
    Canım benim dostlarınla sofran hep daim, bereketli olsun.Allahcc hayırlı kazançlar ve sağlıklı ömür versin..
    Ellerine sağlık canımın içi. Birde bu ablana yaş maya dokunuyor yaz kış kuru maya ile aynı sonuç alınamazmı yaz bana emi tatlım benim. Sevgilerimle Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşlarım ellerinize sağlık ne kadar güzel yapmışsınız inşallah hep böyle güzel dostlarımız olur :)))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık...Çok doyurucu gözüküyor..

    YanıtlaSil
  7. harika..
    çocukların beslenmeleriiçin 2 poğaça aldım canım
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. şimdi gidip poğaça yapacağım nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  9. Mmmm nefis görünüyorlar...Elbette sevdiklerimizle birlikte olmak kaydıyla. Ellerinize sağlık, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  10. ne desem bilmem ki, antalya da olsam zaten kesin tanışırdım sizlerle, ellerinize sağlık, herşey çok leziz, hele bir de dostluk eklenince...

    YanıtlaSil
  11. yeni headerın hayırlı olsun canım...
    çok güzel olmuş...

    yerim ben o poğaçaları, enfes görünüyorlar...
    var mı banada :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım cok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  13. ŞUAN AĞZIMIN SULARINI TOPARLAYAMIYORUM :) OFFF OFFFFF DİYORUMM

    YanıtlaSil
  14. Canımm, nefis görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. lezzeti resime geçmiş canım.nefis olmuş nefis.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

  16. Hoş geldiniz.
    Hepinize katılıyorum canlarım.
    Sağlık, sıhhat ve huzurlu günlere.
    Teşekkürler:)))

    YanıtlaSil
  17. nefis görünüyor, ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Kuzum ne mutlu sizlere kardeşliğiniz
    daim olsun.harika bir menü le ağırla
    mışsın misafirini ellerine,emeğine sağlık.Hediyelerin harika iyi günler
    de sağlıkla kullan.Header çok yakış
    mış sayfana hayırlı Cumalar diliyor ve öpüyorum...

    YanıtlaSil
  19. Hayırlı cumalar, yaptığınız ve yapacağınız tüm duaları Mevlam bu cuma hürmetine kabul buyursun inşaallah.
    Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  20. MMımmm nefis nefis..söyleyecek söz bulamıyorum,ellerin dert görmesin...Elimi uzatıp almak istedim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. puf puf çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  22. Ama kıskandım ben.. Siz yakın oturuyorsunuz diye beni uzakdan gelemezmi sanıyorsunuz. :) harikasınız.Sevgiler ve elelrinize sağlık.

    YanıtlaSil

  23. Hoş geldiniz.
    Sefalar getirdiniz:))
    Maşallah dostlarıma.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Puf puf pufidik çok güzeller..Ellerine sağlık..Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  25. O poğaçanın canlı lahidi tadına bakmış birisi olarak diyorum ki kesinlikle deneyin süper lezzetli ve yumuşacıktı. Ayrıca Ayşe ablamın turşuları süperdi 8-10 tane biber sayamadığım kadar salata yetim herhalde.

    Ayşe ablacım tekrar ellerine sağlık. Güzel evsahipliğin için ise ayrıca teşekkürler Rabbim evinizden bereketi hiç eksik etmesin inaşşallah.

    Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  26. Poğaçalar harika görünüyor, çayın yanına muhteşem olurdu... Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  27. ooooo..
    süper olmuşş headerr..:)
    emeğine sağlık dilek,ciğimin.
    aşkolsunn yaaa,,,!!
    ben neden yokum bu masada??
    ;))
    şaka şakaa,afiyet bal,muhabbetiniz daim olsunn..
    sevgilerr şekerr!!

    YanıtlaSil
  28. Canım benim, tekrar ellerine sağlık... Ne de güzel olmuş, fotoğrafları çok beğendim... yazdıkların da çok anlamlı... Güzel dostlukların hep daim kalması ve yüreğinde ki dileklerin gerçekleşmesi umudu ile sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Nasıl canım çekti anlatamam !
    En sevdiğim !!! ;-)

    YanıtlaSil
  30. Puaçalar gel beni ye diyor zaten. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  31. Ayşe'ciğim ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  32. Canım ellerine sağlık,bende çok severim mayalı poğaçaları puf puf oluyorlar!Hikayelerin de bir ayrı güzel kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  33. Döndüm kâsem buyur lezzetim!

    YanıtlaSil
  34. Ellerine yüreğine sağlık poğaçaların da yazın da çok güzel herzamanki gibi inan seni daha çok yazıların için takip ediyorum canım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  35. kıskandım valla:) Ne iyi etmişsiniz maşallah size.

    YanıtlaSil
  36. Ayşem ellerine sağlık harika poğaçalar olmuş, yiyenler çok şanslı..

    YanıtlaSil
  37. Ellerinize sağlık ablaaaaaa :*

    YanıtlaSil
  38. günaydın canım...ellerine sağlık çoook güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  39. ben de gelmek istiyorum, ben de bütün bu nimetlerden ve senin gülen yüzünden, samimiyetinden nasibimi almak istiyorum. n'apsak ki acaba? :))
    güzel buluşmalarınızın, sohbetlerinizin devamanı diliyorum...
    kucak dolusu sevgiler canım benim.

    YanıtlaSil
  40. Ayşem ben sana akşam yorum bıraktım ama göremedim. Harika poğaçalarına bayıldım.Bu gün oğluşlar geliyor yapayımda yesinler.
    Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  41. Kıssalarını okumayı seninle sohbet harika.
    Nice dostluklara.
    Ellerine sağlık ben yaş pastayı merak ediyorum.
    Tarifini istiyorum hazır gibi olmuş.
    Maşallah sana.

    YanıtlaSil
  42. Bu ne güzellik.
    Arkadaşlık dostluk harika.
    Bir kase lezzete yakışır headir.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  43. Kıssalarını okumayı seninle sohbet harika.
    Nice dostluklara.
    Ellerine sağlık ben yaş pastayı merak ediyorum.
    Tarifini istiyorum hazır gibi olmuş.
    Maşallah sana.

    YanıtlaSil

  44. Hoş geldiniz
    Sefalar getirdiniz.
    Gelin canlarım geli:)))
    Ayşeniz sizede yapar.
    Hepinize ayrı ayrı
    Teşekkürlerimi sunarım.

    YanıtlaSil
  45. ne guzel kabarmis pogacalar aysecigim.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  46. Canım benim, nasılsın? Nasıl da özendim, ne güzel toplanmışsınız. Allah muhabbetinizi arttırsın. Poğaçalarına bayıldım, enfes görünüyor. Ellerine sağlık gülüm. Afiyet bal şeker olsun. Çok öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  47. yine şahane bi hikaye, yine en sevdigim tariflerden biri! poaçaaaa :)
    peki bişeyi merak ettim ben kuşum, bir cay bardagından bir parmak eksik şeker demişsin, ama poaca tuzlu bişi degil mi? okadar şeker koyarsak tatlı olmazmıki? bilmedigimden soruyorum gülmesene yaaaa :)))

    YanıtlaSil

  48. Hoş geldiniz canlarım.

    Minik kuşum sorunu cevaplıyayım.
    Senelerce poğaça yaptım bu tariften sonra tamamdır dedim.

    Paşabahçenin eski usul çay bardağı ile çok olmuyo dilekcim ve talacım yediler çok beğendiler ben zaten bayılıyorum kızım üçer yiyor.
    Hiç tatlı değil lezzetli dene.

    Sana hiç gülermiyim sormazsan gücenirim aklına takılanı sor canım.

    YanıtlaSil
  49. Oh kokusu taaaaa buralara geldi.
    Maşalla sana ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  50. Poğaçalar missss gibi kokusu buralara geldi, hikayaene de ayrıca bayıldım canım...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  51. Aysecim,
    oncelikle hayirli mubarek gunleriniz olsun insallah :)

    Ve!... : ya bu nefis bohcalar goruntusu hadi seni çildirmasinda dur!!! bu ne cici ne bohcalar adeta gel bizi ye diyorlar !

    son olarak !...:kiskandim kiskandim ! : oh be ! ne guzel !kimileri blog arkadaslariyla bulusup keyf yapiyorlar ! hmmm !;)
    :))
    hasi genede opuyorum sizi :))

    YanıtlaSil
  52. yapta ye nohuts

    YanıtlaSil
  53. Ne güzel puf puf kabarmışlar, keyifli sofralarda daha da güzelleşmiş, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  54. herşey şahane görünüyor ama o pastaya bittim.

    YanıtlaSil
  55. çay eşliğinde süper gider çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  56. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşemler.Çok iştah açıcı görünüyor.
    Sevdiklerinle geçen günden daha güzel şey var mı? Bol muhabbet ve bu kadar güzel tatlar. Daha ne olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  57. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  58. canım ayşe, tatlı ayşe:) tarifini denedim, henüz yeme kısmına geçmedim ama hemen yazmak istedim sana. şu an fırının camından bakıyorum, öyle kabardılarki birazdan fırını ele geçircekler ve canlanıp dışarı çıkcaklar sanki heheeh:)) umarım tadı da görüntüleri kadar güzel olur. gelişmelerden haberdar edicem seni:P
    görmemiş poaça yapmış hesabı :)

    YanıtlaSil
  59. Ay mütiş kabarmış.
    Ellerine sağlık.
    Dosluk çok güzel hediyeler harika.

    YanıtlaSil
  60. Ay mütiş kabarmış.
    Ellerine sağlık.
    Dosluk çok güzel hediyeler harika.

    YanıtlaSil
  61. Off maşaAllh poğaçalar ne güzel kabarmışlar öyle..:))
    Canım ellerine sağlık.
    Ayrıca daha iyiyim ben,sağolasın..
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  62. Yiyenlere afiyet şeker olsun hepsi birbirinden lezzetli görünüyor elerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  63. Bayılıyorum böyle buluşmalara, sofra da harika ,leziz yiyecekler,güzel muhabbetlerle ne güzel gider. Ellerine sağlık bende poğaçadan aldım bi tane ,..

    YanıtlaSil
  64. hisse sen kadar tatlı ve güzelll :)
    dostluklar daim olsun inşallah ama poçaaaa bana kalsın yaw :)
    ellerine sağlık muhteşem herbişeyler :)öptüm sarıldım kocaman :)

    YanıtlaSil
  65. O nasıl güzel bir poğaça :D Ellerine sağlık. İyi bayramla Ayşe.

    YanıtlaSil
  66. Hoş geldiniz canlarım:))
    Ellerinize sağlık.

    C CANIM BENİM HOTMAİLİM.
    alkayse_@hotmail.com.
    Burdan ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  67. yok yok fena hepsi fena gezildi blog bayağı ama rahatsız edici ya açlık sınırlarında olduğumdan en yakın fast food a doğru yol alamay çıkıyorum. kalın sağlıcak ile

    YanıtlaSil
  68. Hayirli sabahlar ablacim..bu muthis pogacalari bayramin 1'nci gunu yapmistim ama paylasmak icin firsat bulamadim..bugun blogumda da paylasacagim insallah..ellerine yuregine saglik ablam..anlattigin kadar guzel ve muthis oldular..tarif defterimdeki yerini aldi bile :)
    Sarildim optum kokladim..
    Dua ve sevgi ile ablacim..

    YanıtlaSil
  69. tiene muy buena pinta

    un saludo de España

    vero4casa

    YanıtlaSil
  70. peynirli poğacalarına bittim bittim canım,nasıl canım çekti anlatamam kalkıp yapasım geldi .İnşaAllah en kısa zamanda yapılmak üzere notumu aldım bile sevgi ile kal .

    YanıtlaSil
  71. Ayşeciğim şimdi yapıyorum. SU ölçüsü sanırım su bardağı ile.

    YanıtlaSil
  72. Sabah yapıcam insallah çok güzel görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil