Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

PANNA COTTA

Zamanın birinde iki komşu memleketin hükümdarı vardı. Bu hükümdarlar, çok iyi geçinirlerdi. Birbirleriyle harp etmezlerdi ama her fırsa...


Zamanın birinde iki komşu memleketin hükümdarı vardı.
Bu hükümdarlar, çok iyi geçinirlerdi. Birbirleriyle harp etmezlerdi ama her fırsatta yarış halindeydiler . Gizli bir rekabet içinde olan bu hükümdarlar doğum günlerinde, bayramlarda birbirlerine enterasan hediyeler göndererek zekâ gösterisi yapmayı çok severlerdi.

Hükümdarlardan biri, günün birinde memleketindeki en becerikli heykeltıraşı huzuruna çağırdı. İstediği, birer karış yüksekliğinde, altından, birbirinin tıpatıp aynısı üç insan heykeli yapmasıydı. Aralarında bir fark olacak ama bu farkı sadece ikisi bilecekti.


Heykeller büyük bir maharetle hazırlandı ve doğum gününde komşu hükümdara gönderildi. Heykellerin yanına bir de mektup kondu.

Şöyle diyordu:
Doğum gününü tebrik ediyorum. Hediyem olan bu üç heykel birbirinin tıpatıp aynısı gibi görünebilir. Ama içlerinden biri diğer ikisinden çok daha değerlidir. O heykeli bulunca bana haber ver.


Hediyeyi alan hükümdar önce heykelleri tarttırdı. Üç altın heykel gramına kadar eşitti.
Memleketinde sanattan anlayan ne kadar insan varsa çağırttı. Hepsi de heykelleri büyük bir dikkatle incelediler ama aralarında bir fark göremediler. Hükümdar büyük bir sıkıntıya düştü.

Günler geçti, memlekette herkes hükümdarın sıkıntısını duymuştu ve kimse çözüm bulamıyordu. Sonunda, hükümdarın fazla isyankâr olduğu için zindana attırdığı bir genç haber gönderdi İyi okumuş, akıllı ve zeki olan bu delikanlı, hükümdarın bazı isteklerine karşı çıktığı için zindana atılmıştı.

Başka çaresi olmayan hükümdar bu genci çağırttı ve bu heykeller arasındaki farkın bulunmasını istedi. Genç önce heykelleri sıkı sıkıya inceledi, hiç bir fark bulamadı, sonra baktıki heykelin kulağında delik var. Hemen çok ince bir tel getirilmesini istedi. Hükümdarda merak içinde bekleyişte.

Tel geldi ve genç hemen vakit geçirmeden sakin hareketlerle yavaş yavaş ilerleterek.
Teli birinci heykelciğin kulağından soktu, tel heykelin ağzından çıktı.

İkinci heykele de aynı işlemi yaptı. Tel bu kez diğer kulaktan çıktı.

Üçüncü heykelde tel kulaktan girdi ama bir yerden dışarı çıkmadı. Ancak telin sığabileceği bir kanal kalp hizasına kadar iniyor, oradan öteye gitmiyordu. Genç farkı bulmuştu. Hükümdar bu olayın çözülmesine çok sevindi. Bu işinde üstesinden geldiği için, gence ve yardımcı olanlara teşekkür etti. Çünkü heykellerdeki incelikleri bulmuşlardı.



İstişare sonucunda
Hükümdar hemen heykelleri gönderen komşu hükümdara cevabı yazdı.

"Bir kulağından gireni ağzından çıkartan insan makbul değildir.”

"Bir kulağından giren diğer kulağından çıkıyorsa, o insan da makbul değildir.”

"En kıymetli, en muteber insan, kulağından gireni kalbine gömen insandır.”


............................................................................................................................................



28 / 8 / 2012
Salı


BEN GELDİM.
HAYIRLI GÜNLER :)))
Nasılsınız ??? çok iyiyiz hamdolsun. Yeni bir haftaya merhaba dedik .
İşlerimi halledip netin başına geçtim, sizlerle konuşmak bana çok iyi geliyor.
Çok güzel bir kıssa paylaştım. Hepimize savaşların,terörün, kırgınlıkların olmadığı günler dilerim .
Ne güzel iki hükümdarın kendi aralarında rekabetleri, akıl oyunları ve çıkan sonuç.
"Bir kulağından gireni ağzından çıkartan insan makbul değildir.”

"Bir kulağından giren diğer kulağından çıkıyorsa, o insan da makbul değildir.”


"En kıymetli, en muteber insan, kulağından gireni kalbine gömen insandır.”


Kalp hakkında söylenecek o kadar çok şey varki .
Şu sözler aklıma geldi.


Kalb, bütün erdemleri kendinde toplamıştır. Ama bütün kötülükler de oradadır. Andersen


Kalb ne ile doluysa, dudaklardan o dökülür. Goethe


H. Ş. Kalb, kırda atılmış bir kuş kanadı gibidir. Rüzgar nasıl bu kanadı alt üst çevirirse kalb de böyledir.


Temiz bir kalb, zehirli dillerin bozduğunu düzeltir. Homeros


Evet sizlerle sohbete doyum olmuyor, gene kıssadan hisse alındı geçelim tarifimize.
Bayramda sütlü tatlı yapıcam demiştim, yaptım ikram edildi ve sevilerek yendi yeğenim Fatma ve kızım ısrarla bu tarif mükemmel hemen koymamı söylediler. Bende sözlerini tuttum ve evet mükemmel lezzet sizlerle.


Senelerdir yaparım.

Gerçekten abartmıyorum bir yiyen bi daha yedi. Benim, İnşallah lokantam olursa, orada bu lezzeti göreceksiniz müthiş bir şey .Eeeee ismi ne diyeceksiniz? panna cotta bir İtalyan tatlısı Ayşenin usulü ile, kendi ağız dadımıza uyarladım.


jelatini kaldırdım nişasta koydum, likörü kaldırdım vanilya koydum. Neden??? benden evdeki malzemelerle pratik olan tarifler isteniyor:))) Benim Fatma annem, Necla teyzem,Rukiye bacım,
Mehmet dedem, Kamile kardeşim ne bilsin likörü jelatini demi canlarım. Bu sefer böyle.



Haydi beyler bayanlar geçelim mi tarife :))) Pamuk eller mutfağa


10 kişilik
MALZEMELERİ
Yarım sana ( yada tereyağı )
1 Su bardağından biraz fazla şeker
6 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
2 Kaşık nişasta 1 Paket krema
1 Paket vanilya

Üzerinin sosu için

1 Paket çikolata sosu İçine 1 Paket çikolata

YAPILIŞI

1) Tencereye yağı koyalım erisin, of koku müthiş. Yakmayın ha , çok hafif sarasın. Üzerine sütü koyalım, ayrı kapta un nişasta su ile açalım sütün üzerine dökelim karıştıralım. Şekerini ilave edelim. Tadını iyi ayarlayalım.Ceylan gözü olunca kremayı koyalım.


2) Krema ile az daha kaynasın altını kapatıp içine vanilyayı ekleyelim, karıştırın kulplara yada kaselere koyalım soğusun.


Not: Ben 3 ölçü yaptım. kulplara bakıp bu tariften çok çıkıyor demeyin.
Bayram için çoook yaptım. Burası benim mutfağım ve tezgahım, alıntı değil.

3) Şimdi çikolata sosunu tarifine göre pişir içine 1 paket çikolata koy erisin altını kapat ılısın. Soğuyan kulpları ya benim gibi ters çevirip çikolata sosu ile süsle . Yada kulpların içine çikolata sosunu koyup servis yapabilirsiniz. Çoooook güzel oldu ellerinize sağlık şekerler :)))



AFİYET OLSUN :)))
HAYIRLI HAFTALAR :)))


83 yorum

  1. harikalar ağzım sulandı :>

    YanıtlaSil
  2. Canımcım bir gelmişsin pir gelmişsin.
    Dolu dolu gelmişsin.Çok sevdiğim uzun zamandır okumadığım bir kıssa idi çok çok güzel evvela onun için kocaman bir teşekkür.

    Tatlıda tam benim damak tadıma uygun görünüyor.Onun için bi teşekkür daha.ellerine sağlık ellerin dert görmesi arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Bi kere çook eskiden hazır puding gibi satın alıp yapmıştık meraktan ama berbat olmuştu. Eğer Panna Cotta ya bir şans daha vereceksek bu kesin senin tarifinle olacak :) Sütl ü tatlıları hep sevmişimdir zaten :) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Panna cotta en sevdiğim tatlılardandır. İsminde İtalyan yazan bazı restoran mutfaklarında dahi bulamazken burada bulmak müthiş bir sürpriz oldu :))))

    Ellerinize sağlık; valla benim adıma da bir adet fazladan yiyin!!!

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım sunuma bayıldım ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. ablacım hoşgeldin sefalar getirdin:)
    inşlh günün birinde restorant olmasa bile cafe tarzı bir yerin olur bizde bu güzel lezetlerin tadına bakmaya geliriz okumadan bakınca neden bu kadar çok diye düşündüm hatta yansıma mı yapıyor diye de düşünmedim degil keşke bayramda size gelseydim:))
    bardak fikri güzel ama o sosu öyle dökebilmek tabagı ebru yapar gibi süsleyebilmek gerçekten maharet tebrik ederim ablacım krema alayım deniycem bunu elerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. oyyy oyyy oyyyy bayramda keşke sizde olaydımmmm.HArika görünüyor arkadaşım, ellerine sağlık, bu arada hikayede harika ev okuması çok keyifliydi, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Offffki ne offf!!! Harika olmuş canım benim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. İnanılmaz güzel görünüyor:)Bu aralar bazı sağlık sorunlarım yüzünden mutfağa hiç giremiyorum. Ama ilk ayağa kalktığımda yapacaklarım arasında bu tarif de var, yapınca inşallah blogumdan sana sevgilerimi ileteceğim:))

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNE SAĞLIK AYŞE ABLA

    KISSA ÇOK GÜZELDİ, TARİFTE ÖYLEE
    BİBLO GİBİ OLMUŞ :)

    YanıtlaSil
  11. hemen deneyeceğim, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Hikayeye bayıldım çok ince düşünce ...anlamlı bi o kadar da doğru....Tatlıya gelince neydi adı unuttum ponto konto mu :)) neyse ..sonuç mükemmel bir görüntü ellerine sağlık ..neden bu kadar çok yaptın bakemmm blogcular olarak toplanıp sana gelelim biz size bu kadar tatlı fazla gelir :))

    YanıtlaSil
  13. Hikaye çok güzel tatlı ondanda güzel senin sunumlarını çok seviyorum gözlerimiz bayram yapıyor.Ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Oh canlarım hoş geldiniz.

    Gelin gelin bende daha çok kulplardan sizlere ikram edeyim.
    Hoş sohbetlerle ne güzel yeriz birde çay koydummu.

    Maşallah hepimize bu birlik beraberlik mütiş.
    :)
    saygılar

    YanıtlaSil
  15. Canım çok muhteşem gözüküyor, eline emeğine sağlık.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık canım bu nasıl lezetli bir güzellik..

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  18. yine şahane bi hikaye, yine lezizden de öte bi tatlı! sen bu işi hem çok güzel yapıyosun, hem de kendi stilini ortaya koyarak paylaşıyosun. bunu çok seviyorum ^_^ bu tatlı kaç kişilik acaba, biz evde 2 kişiyiz, çok yapınca ziyan oluyo da o acıdan:) yada ziyan olmasın diye yiyorum hepsini, o zaman da ben ziyan oluyorum heheh:))

    YanıtlaSil
  19. Özlemiştim kıssalarını ellerine kalemine saglik ... Bir kase lezzetim ben sana bisey soracağım hani böyle kenara yemeklerin resimlerini koyuyorsun ya onu nasil yapıyorsun blokta ben biraz degisiklige gitmek istiyorum bloğumda ama çok acemiyim :(

    YanıtlaSil
  20. Bide bu seker hamuruyla yaptıgım seyler icin asil başka bir blok adı aldım onu salis mutfaktanin yan tarafında bir resimle koyup üzerine tıklasınlar o bloga geçiş yapılabilsin istiyorum ama blogun sadece adını koyabiliyorum resim koyamiyorum :(

    YanıtlaSil
  21. ama bu çok güzel birşeye benziyor...
    taaa burdan ağzımın sulartı aktı be yaaaaa :))
    ellerine sağlık ablam...
    sevgiler...
    kimbilir belki bir gün tanışırız :))

    YanıtlaSil
  22. Ay ay bayildım bu ne güzellik.
    Aldım bir tane.

    Kıssadan hissemi aldım ayşecim ellerine sağlık.
    Herkes hükümdarlar gibi kavgasiz hayat sürse.
    Maşallah sana hem ibretli kıssalar hem yemek tarifi teşekkürler.

    Aç lokantayi ben müdaviminim.:)))

    YanıtlaSil
  23. Ay ay bayildım bu ne güzellik.
    Aldım bir tane.

    Kıssadan hissemi aldım ayşecim ellerine sağlık.
    Herkes hükümdarlar gibi kavgasiz hayat sürse.
    Maşallah sana hem ibretli kıssalar hem yemek tarifi teşekkürler.

    Aç lokantayi ben müdaviminim.:)))

    YanıtlaSil
  24. 3 lü lezzeti tamamladık canım.yemek salata ve tatlı.ee daha ne olsun değilmi.ellerine sağlık canım.harika bir tatlı olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. sunum muthis.ellerinize saglik canim

    YanıtlaSil
  26. Yine ne güzel yazmışsınız,bayılıyorum sizin bu hisselerinize...Pannacotta yapmak bir türlü kısmet olmadı..Heralde sizin tarifle kısmet olacak..Maşallah sizin elinizde benim gibi aza gitmiyor.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. bu bayram tatlısıysa bir daha ki bayrama sizdeyim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  28. harika ötesi görünüyor. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  29. Yine süper bir lezzet,yine kulağa küpe yapılacak kıssadan hisse..Ellerine ve gönlüne sağlık Ayşe'cim:)

    YanıtlaSil
  30. Hoş geldiniz.
    Ellerinize sağlık.
    Hepinize teker teker teşekkürler.

    Saygılar, sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  31. Canım kurcalaya kurcalaya yaptım gibi tinede sağol :)

    YanıtlaSil
  32. hikaye çok güzelmiş.
    senin kalpten sözlerin de.
    ama ama ben sütlü tatlı düşkünüyüm hem de nasıl, şerbetli hamurluları yiyemem.
    ve bu tatlıyı hiç bilmiyodum.
    şaane gözüküyor.
    not aldım.
    denicem.
    ya evet lokantan olsun seniin.
    :)

    YanıtlaSil
  33. Ayşecim ne beceriklisin maşallah, yapabilmek ayrı maharet, süsleme ayrı maharet.Emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  34. notumu aldim tarifini yapacagim kiskananlari catlatacagim.ama kulplari tam servisten oncemi ters ceviriyorsun yoksa onceden tabaga ters cevrilip bekletilebilirmi aceppp.super.

    YanıtlaSil
  35. Bayilirim,ama bu yontemle yapmam.çig kremayla yaparim,elinize saglik Ayseci.

    YanıtlaSil
  36. öncelikle hikaye çok güzeldi sonra tatlıya bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar Bir Kase Lezzet,

    Heykeller arasındaki değişikliğin anlatıldığı gibi bir değişiklik olmasını herhalde hükümdar tarif etmedi. Heykeltraş kendiliğinden böyle bir değişiklik yaptı.

    Tasarlanan değişikliği aynı zamanda ders veren bir değişiklik olması hasebiyle çok beğendim.

    Bu güzel kıssayı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. İnşallah hisse alanlardan olmuşuzdur.

    Panna Cotta'ya gelince, çok harika ve güzel bir görüntüsü var, ne diyeyim. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  38. yine zevkle okudumm hiç sıkmıyor senin sayfan kıssadan hissemi de aldım tatlımıda kendime not aldım pamuk ellerine sağlık dedimmm ve işte gidiyorummmmm :)

    YanıtlaSil
  39. Çoooooook güzel olmuş. Ellerine sağlık. Aldım tarifi yapacağım mutlaka.

    YanıtlaSil
  40. ayşemmmmm bir tanesini ben alıyorumm nasıl canım istesi anlatamam..bu ne güzel görüntü :))ellerine sağlık tatlım..en kısa zamanda denemeli bu tarifini..:)

    YanıtlaSil
  41. eline sağlık ayşem yine müthiş bir tarifle gelmişsin. emeğine sağlık sevgiler çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  42. Hükümdar hikayen de tarifin de çok güzel canım. Bloguna her geldiğimde çok memnun oluyorum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  43. ayşem yine süper bir lezzet ellerine sağlık gel ona panacota demiyelimde yeni bir isim bulalım arkadaşlara sor en iyisi çünkü bu ayşe usulu italyan usulü değil ki. sana maledelim mi?

    YanıtlaSil
  44. Hikaye çok şey anlatıyor.
    Paylaşım için teşekkürler.
    Ellerinize sağlık
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  45. bence adı AYŞESTE OLMALI, NİŞASTAYI KES AY EKLE OLSUN SANA AYŞESTE, NEYMİŞ PANACOTA...

    YanıtlaSil
  46. hikayeyi daha önce okumuştum ve çok sevmiştim...durup, okuyup, düşünene ne güzel...sizinde emeğinize sağlık...ayrıca bende hazır olanını yapmıştım......ellerinize sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  47. O kadar ugrasmissiniz ama super gozukuyor mutlaka deneyecegim..ben vanilya yerine likor ilave edeyim :))
    yanliz o kulplardan kolayca ciktimi agiz kismi azbirsey dar gibi orta kisma gore ??paylasim icin tesekkurler, sevgiler :0)

    YanıtlaSil
  48. süpeeerrrr, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  49. Ellerine sağlık canım, harika görünüyor, zafer bayramımız kutlu olsun canım, öptüm sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  50. Oy oy oy maşallah.
    Aştin sen kendini bu ne güzel kıssa tatlı ne demeliyim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  51. Bu tatli ayşe tatlısı olmalı :)))
    ellerine sağlık şeker aldım.
    Kıssayıda okudum müthişsin.

    YanıtlaSil
  52. Bu tatli ayşe tatlısı olmalı :)))
    ellerine sağlık şeker aldım.
    Kıssayıda okudum müthişsin.

    YanıtlaSil
  53. Oy oy oy maşallah.
    Aştin sen kendini bu ne güzel kıssa tatlı ne demeliyim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  54. Allahım bu ne güzel bir şey böyle.

    Eminim tadı da öyledir ama ben süs işine bittim.

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  55. Yarın misafirim var yapsam mı??
    Ellerine sağlık.

    Kararsız anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  56. Uy kuzum maşallah.
    Ellerine sağlık.
    Sen sevgi insanısın.

    YanıtlaSil
  57. Uy kuzum maşallah.
    Ellerine sağlık.
    Sen sevgi insanısın.

    YanıtlaSil
  58. Ellerine sağlık. Ne kadar basit evde yapılası bir Pana Cotta tarifi olmuş. İlk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  59. ey,ne kadar çok,4 tane alsam ruhun duymaz,ellerine sağılık canım,harika fikir.

    YanıtlaSil
  60. hikaye her zaman ki gibi şaheste ders veren düşündüren..

    YanıtlaSil
  61. Ellerinize sağlık cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  62. Ofofffff mütiş.
    Ellerine sağlık.
    Listeye ekledim.

    YanıtlaSil
  63. Ellerine sağlık, tam benlik bişeye benziyor. İstanbul'a döndüğümde denemem lazım :)

    YanıtlaSil
  64. Marifetli arkadaşım,
    Bizlere sunduğun süper bir sunum ve nefis bir lezzet için ellerine emeklerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  65. Sizinle sohbet sizin tarifleriniz her ikiside muhteşem !iYİKİ VARSINIZ İYİKİ SİZİ TANIMIŞIM ...

    YanıtlaSil
  66. ben çok severim bu tatlıyı bayram için hafif bir tatlı tercih etmen iyi olmuş baklava yemekten bize fenalık bastı bayramda o bardaklardan nasıl ters çevirdin o tatlıyı merak ettim:)) çok güzel görünüyor tarifi aldım ben hazırını yapıyordum

    YanıtlaSil
  67. Canlarım hoş geldiniz.
    Bende geldim hemde dolu dolu.
    :)
    Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

    YanıtlaSil
  68. Sonsuz dekarasyonum
    Dosbahceden lezzetler
    Özgür tatlar
    canlarım sorunuzu yanıtlayayım

    Kulplardan göründüğü kadar çıkarmak zor değil yandan yandan hafif hareketlerle ters çevirin.
    Birde süslemesini servisten önce yaparsanız iyi olur ama bir gün boyu süsü bozulmuyo çok beklerse üstü kurur.

    Minikkuşum
    bu tatlı 8 ila 10 kişilik.

    Vuslatım teşekkürler
    ismini çok güzel koymuşsun.

    Saygılarımın en güzelleri hepinize olsun. İyiki varsınız canlarım:)))

    Hepiniz sağolun varolun.

    YanıtlaSil
  69. Çok yemek sevdam olmasa da resimler ve yazıya bayıldım o yüzden de takipdeyim artık
    Benimki anne blog u sizi de beklerim
    Defnevederin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  70. Müthiş görünüyorlar!
    Ellerine kollarına sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  71. ben geldimm sınavdan..
    bana uğramışsınn
    geldim hemen bir baktım tatlı bayılıyorum panna cottaya özellikle özsütün panna cottaları harika oluyor ellerine sağlık
    aldım bir kase;)

    YanıtlaSil
  72. merhaba, yaptım güzel oldu ellerinize sağlık. yalnız şunu sormadan edemeyeceğim, tavuk göğsünden farkı nedir? lezzet açısından farkı bulamadım umarım yanlış anlamazsın beni. belki de bir yerde hata yaptım...

    YanıtlaSil
  73. merhaba, yaptım güzel oldu ellerinize sağlık. yalnız şunu sormadan edemeyeceğim, tavuk göğsünden farkı nedir? lezzet açısından farkı bulamadım umarım yanlış anlamazsın beni. belki de bir yerde hata yaptım...

    YanıtlaSil

  74. Deryacım c sorun var sorunu cevaplayayım.

    Tavuk göğsüne benzetmişsin farkı nedir demişsin.

    Farklarını anlatayım canım.
    1)tavuk göğsünü unla kavurursun.
    Panna cottanın unu kavrulmaz.

    2) Tavuk göğsüne krema konmaz.
    Panna cottaya krema konur.

    3)Tavu göğsüne nişasta konmaz.
    Panna cottaya nişasta ve un konur.

    4) Tavuk göğsüne tarçın serpilir.
    Panna cottaya çikolata sosu konur.


    5) Tavuk göğsü kesilir rulo yapılır.
    Panna cotta kulplarla yada ders çevrilir.
    Canım farketti isen 5 tane ayrıntı var.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  75. cok güzel görünüyorlar, yalnız sizi takip edemiyorum bir sorun var. beni ekleyebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  76. yemekle haşır neşir olmayı çok sevdiğiniz belli...3 ölçü,5 ölçü ...maşaallah...panna cotta en sevdiğim tatlıdır,çakmasını yaparım ama bu tarif ilaç gibi geldi,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  77. ben bu panna cotayı yaparım :)) neden derseniz dediğiniz gibi jelatin klullanılıyor,ve çokda sağlıklı bir ürün olduğu söylenemez,ama jelatinsiz,bardaktan gayet güzel çıkabilecek kıvamda güzel bir sütlü tatlı,sunumu çok şık,deneyeceğim :)
    bu arada üye oldum bugün tekrar sevgiler...

    YanıtlaSil
  78. çok beğendim, en kısa zamanda denemek istiyorum, sunum harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  79. iyi yapmışsın ayşecim. Jelatin olmaması çok iyi. İnlşallah yapayım bende. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  80. krema demişsiniz ya o çiğ krema mı 200 ml lik olanlar.

    YanıtlaSil
  81. evet nursevin ablam jelatin sağlıklı değil mümkün mertebe kaçınıyorum.

    Adsız canım evet 200 ml lik.

    YanıtlaSil