Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

ELMA REÇELİ

SABAHI ŞERİFLERİNİZ HAYIRLI OLSUN:) Güllerim nasıl bu gün. Antalya dün ki fırtınanın üzerine daha iyi ... Fırtına o kadar kuvvetli o...






SABAHI ŞERİFLERİNİZ HAYIRLI OLSUN:)

Güllerim nasıl bu gün. Antalya dün ki fırtınanın üzerine daha iyi ... Fırtına o kadar kuvvetli oldu ki çocuklarımız okula gidemedi. Leezztli kaseniz bilgisayarın başına geçemedi. Mahrumiyet gibi oldu Rabbim afatından korusun:)))
Bu gün sizlerle elma reçeli yapımını paylaşacağım bu tarif unutulmaya yüz tutmuş.
Önce biraz faydalarından bahsedelim:)

İlaç Gibi Meyve: Elma, her zaman en kolay ulaşılabilen, sarısı, kırmızısı ve yeşili gibi türlü renk ve tatlarda çeşitleri olan bir meyve. Bu kadar bol olmasının bir sebebi olmalı.

Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilirdi. Tarih boyunca herkes tarafından kabul edilen ve şu anda bilimsel olarak ispat edilen etkisi ise, içerdiği posadan dolayı bağırsakları iyi çalıştırdığıdır. İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor. Eski Romalılar elmanın bağırsak çalıştırıcı özelliğini bildiklerinden dolayı kabızlık durumunda ilaç gibi kullanmışlar.

Bağırsak kanseri
Düzenli tüketilmesi durumda içerdiği posadan dolayı bağırsakları çalıştırıyor. Posalı yiyecekleri çok tüketen Akdeniz ülkelerinde kalın bağırsak kanseri, bunları az tüketen Orta ve Kuzey Avrupa ülkelerinden çok daha az görülüyor. Meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini az tüketen zengin Kuzey Amerika'da kalın bağırsak kanseri oranı yüksektir. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli sebeplerinden biri. İçerdiği antioksidanların kanseri önlediğine inanılıyor. Sigaranın tüm kanser çeşitlerine sebep olduğu bilimsel bir gerçek. Bunlardan bir tanesi de mesane kanseri. Elmanın içindeki antioksidanlar sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor.

Kolesterol düşürücü
Elma, posa ve antioksidan maddeleri içeren çok değerli bir meyve. Her posalı yiyecek gibi kolesterolü iki yoldan doğal bir şekilde düşürüyor.
Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdaların içerdiği kolesterolün bir kısmını içine hapsederek bağırsakta emilimini engelliyor ve dışkı ile vücut dışına atılmasını sağlıyor.
Sindirim için karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin bir kısmını emerek dışkı ile vücut dışına atılımını sağlıyor. Artan safra asitleri ihtiyacı, kanda bulunan kolesterolün safra asitlerine karaciğer tarafından çevrilmesi ile karşılanıyor. Bu durumda kandaki kolesterol miktarı az oranda da olsa düşmüş oluyor.

Kalp-damar hastalıkları
Kandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürme etkisi kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde yardımcı rol oynuyor. Kandaki kolesterol, serbest radikaller (değişime uğramış oksijen molekülleri) tarafından okside olmadıkça damar çeperine yapışıp damar sertliği yapmaz. Elmanın içindeki antioksidan maddeler, özellikle de Quercetin, kandaki kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engel oluyor. Böylece yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve felci önlüyor.

Şeker hastalığı
Şeker ve şekere dönüşen beyaz ekmek, beyaz makarna, beyaz undan yapılan tüm besin maddeleri, ayrıca patates ve mısır kan şekerini çok hızlı yükselttiğinden dolayı şeker hastalığının baş düşmanlarıdır. Buna karşılık posalı yiyecekler, kan şekerinin ani yükselmesini önlüyorlar. Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri içine hapsederek bağırsakta hızlı emilimi dolayısıyla kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini önlüyor. Doktorunun tavsiyesi dahilinde elma, şeker hastalarının tüketebileceği en faydalı meyvelerden biri.

Şişmanlık
Tatlı yerine elma yemeyi seçen kişilerin kilo almamalarında yardımcı rol oynuyor. Çünkü ani kan şekeri yükselişine sebep olmuyor. Dolayısıyla aşırı insülin salgılanmasına, buna bağlı olarak kan şekerinin çok hızlı düşüp sık acıkmalar yaşanmıyor. Diyet esnasında meyve saatinde elma tüketimi tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor.

Ne kadar yenmeli?
Günde, bir orta boy elma yemek yeterli. ASLA KABUĞUNU SOYMAYIN. Elma her mevsim bulunan bir meyve.
Hürriyet, 12/06/2007

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, ABD'de elma kabuğundaki 'triterpenoids' adlı maddenin, laboratuvar ortamında kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği veya öldürdüğünün tespit ' edildiğini söyledi.C vitaminiyle birlikte B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin, A ve de E’ dir. Vitaminin en çok olduğu kısımları kabuklarının altı.....


Evet bu kadar faydası çok ibni sinanın kitabında da elma 33 derde devadır diye yazıyor.
Birde elma olmayan midede dert olur. HERKESE DERTSİZ GÜNLER DİLERİM:)

Haydi beyler bayanlar pamuk eller mutfağa:)
Buyurun gelsin elma reçeli tarifimiz:)Sonrada bir güzel süsleyelim...



MALZEMELERİ
2 Kilo Amasya elması ( büyüklerinden)
4 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
7 Damla limon
1 Çay kaşığı kırmızı gıda boyası
3 Kaşık sönmemiş kireç
3 Litre su

YAPILIŞI
1) Öncelikle 3 kaşık kireci 3 litre suda eritip süzelim. Elmaları kabuklarından soyalım içini çıkarıp kireçli suda 4 saat bekletelim. Elmaları suda yıkayalım tencereye koyalım üzerine şekeri gıda boyasını ve 3 bardak suyu koyalım 1 saat beklesin.

2)Şimdi tencerenin altını yakalım kaynamaya başlasın altını kısalım kapağını kapatalım 1 saat kaynasın kıvamına bakalım iyiyse limonunu sıkalım ve karanfilini koyalım biraz daha kaynasın.

3) Kıvamı nasıl bakılır. Bir tabağa suyunu koyarız eğer su gibi değilse,ağdalaşmışsa tamamdır altını kapatalım ve soğuyunca afiyetle yiyelim. Ellerinize sağlık elma reçelimiz sunuma hazır:)))
İsteğe göre sade yada benim gibi servis yapabilirsiniz...

Not: Elmanın kabuklarını atmayın çok güzel elma sirkesi oluyor:)))
Bir kavonoza koyun üzerine su ve bir kaşık şeker kapatın ağzını beklesin, olunca kullanın.






AFİYET OLSUN:)

Günün sözü
Tebessüm bedavadır, vereni üzmez, alanı mutlu eder.
Tebessüm dolu haftalar dilerim:)))



86 yorum

  1. Öncelikle geçmiş olsun diyorum.. Fırtına ve yağmurlu hava sizden sonra Mersin'e de geldi. Sizin orada olduğu kadar olmasa da burada da vardı.Elmanın faydaları ile ilgili verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı teşekkürler.Her türlü hastalığın çaresi doğada ama bizler buun geç fark ediyoruz. Elma reçeliniz de çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.tarifi aldım umarım fırsat bulur da yaparım.. Ben de size sevdiklerinizce geçireceğiniz mutlu günler diliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş. Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel sabah sabah ne çok şey öğrendik yine klavyene sağlık canımm elma reçeli ilk defa duydum vede gördüm ne güzel olmuş öyle reçel değil tatlı bu resmen ellerine sağlık :) ama ben yapabilirmiyimm hayır yapamammmm kireç nasıl nerden bulucam iyisi mi Ayşemiz yapsın biz fotolarlada olsa yetinelim :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel anlatmışsın Lezzetli kasemiz:)Bilgiler için de teşekkürler,bol güneşli,bol tebessümlü günler:)

    YanıtlaSil
  5. Çok harika görünüyor.Eline sağlık.Müthiş

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor, ben bir tek gıda boyasını pek sevmiyorum. Rengi daha az albenili olsun ama doğal olsun razıyım ;)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ayşeciğim, fırtına çok hasar vermemiştir inşallah.Benim aklım çıkardı fırtına geleceğini anladığımda, işi gücü bırakır denizin rengini gözlemlerdim.Kendi çapımda epeyce fırtına tahmini uzmanlığım vardır Antalya'ya dair:)Allah yardımcınız olsun.
    Ben bu usulle yapılan elma reçelini hiç yemedim ama eminim çok çok güzeldir, hele de yapan sen olunca.
    Çevrendeki insanlar çok şanslı.
    Ellerine sağlık.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. AŞKOLSUN YA KAHVALTIYA ÇAĞIR VE YA GÖNDER ÜÇ TANESİNİ ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  9. Şu görüntünün güzelliğine bakın hele, elmanın meyve olarak ve kurabiye içindeki halinden başkasını yemeyi sevmeyen ben, bu haline özendim inanın. tabi yapar mıyım o başka, belki birgün çalışma hayatını bırakıp evde kalırsam.. Ama şimdi bakmakla ve yutkunmakla yetineceğim galiba.. :)
    Bu arada faydalı bilgiler için de çok teşekkürler, elmanın yararlarını birkez daha hatırlamış olduk, tam da mevsimi gelmşken bol bol tüketiriz artık..

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    bu ne güzel bir görüntü böyle. Ellerine sağlık. Miss miss.
    Geçmişler olsun,fırtınayı,yağmuru görünce Allah beterinden korusun dedik. Okulların tatil olması daha iyi, çocuklar da kalmaz aklınız. Allah yardımcımız olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Resimde çok güzel gözüküyor! Ben reçellerle arası iyi olan biri değilimdir. Sadece Çilek reçeli yiyorum o derece yani :)
    Ama seninki pek iştah açıcı gözüküyor, eminim çok lezzetlidir, ellerine sağlık...

    Günün Sözünü sevdim! :)

    YanıtlaSil
  12. Canım günaydın ve ellerine sağlık. 1,5 ay oldu. Notumda Elma reçeli tarifi. Elmalar bozuldu ben hala yapacağım. Adanalı bir arkadaşda bu şekilde yapmış. Fotoğrafların müthiş. İçlerini kolay oyabilirmiyim acaba. Paylaşım için teşekkürler. Biraz uğraştırıcı değilmi? Sen yaparsında böyel güzel olmazmı. Kayısı reçeli hala gözümün önünde.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, size de hayırlı günler olsun.
    Ben nereye geldim böyle, maşallah, barekallah ne kadar marifetlisiniz.
    Şimdi hangisine bakayım bilemedim...
    Çok emek vermişsiniz tebrik ederim...
    Aynı şehirde, aynı havayı soluyoruz bu da benim için ayrı bir bağ...
    Sizi izleyeceğim inşallah...
    Güzellikler sizinle olsun.

    YanıtlaSil
  14. insan bunları yemeğe kıyamaz çok tatlı gözküyorlar zaten tatlı da:) ama görüntü mükemmel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir tatlı, sunum da ye beni diyor :) Yeni sayfa tasarımın da çok hoş olmuş canım..

    YanıtlaSil
  16. buna benzer elma yapıyordum,seninki kireç ile ,çok süper olmuş canım,oldu mu şimdi,cumartesi ancak pazara giderken alırım kireç,aslında bir kavanozda saklamak lazım ,evde olsaydı bugün hemen yapardım,pazar güne kaldı yapması ,ellerine sağılık canım ,süper sin.

    YanıtlaSil

  17. Hoş geldiniz canlarım...
    Teşekkür ederim.
    Tarifi yayınladım işim için çıktım.
    Tahlillerimi verdim geldim ...
    Hadi gelin çayı koydum şöyle güzel bir kahvaltı hazırlayayım hep beraber yapalım.

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun.Elma reçeli harika bir sanat eseri şeklinde görünüyor ellerine sağlık.Elmanın faydalarını anlatmanızda ne güzel olmuş.
    sevgiler derya

    YanıtlaSil
  19. Ne hoş görüntü. Direkt tatlı olarak bile servis edilebilir ayva tatlısı gibi, çok güzel olur. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Ayşecim şimdi kahvaltıdan kalktım yanında bir tane olsa olmazmıydı:( süper görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Ne güzel bir görüntüdür öyle..Şu anda olsada yesem modundayım Ayşe'cim..Elmanın faydası ve tarif için çok teşekkürler..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  22. muhteşem görünüyor, acaba amasya elması dışında elma olmaz mı:))))

    YanıtlaSil
  23. eli öpülesi hemserim ellerin bedenin sagliga gark olsun insAllah
    antalyamin nefesi.hayirli günlerin olsun .
    elmaya asigim lakin tüketemiyorum bir alerji testinden sonra elmayla ayirdilar beni:(
    görüntü muhtesem bir tanesini benim icin ye olurmu .
    ve simdi camdan basini cikar benim icin icine cek havasini antalyamin

    sevgilerimi dualarimi gönderiyorum can en emine emanetsin

    YanıtlaSil
  24. Geçmişler olsun Ayşeciğim , reçel harika gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  25. Senin de sabahın ve günün hayrolsun ablacım..güzel bilgilerin görsellerin ve tarifin için teşekkür ederiz..içimizi ısıttın sabahsabah Allah senden razı olsun..öpüyorum çok sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık...Elma tatlısı gibi olmuş.

    YanıtlaSil
  27. Kuzum ben bu elma tatlılarını yerim
    nefis olmuş öpüyorum kocaman kocaman...

    YanıtlaSil
  28. Görüntü mükemmel..Ellerine sağlık Sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. canım güneşli bir istanbul gününden merhaba ..evet çok geçmiş olsun, insanın gülümsemesi gibi havanında güneşli olması daha huzur veriyor insana ,ALLAH tan saglıklı kışlar kazasız belasız geçer inşallah ..elinede saglık çok severiz denıycem, tatlıya doymuyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. o elmalar nasıl da güzel görünüyor kış gününde içim açıldı görünce :) ellerinize sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
  31. Neden reçel dediğinizi anlamadım ama elma tatlıları muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. Hımmm çok güzel görünüyor,canım çekti gerçekten.Demek sizde Antalya'dasınız,ne güzel :)

    YanıtlaSil
  33. Elma'nın faydaları biliyordum ama bu kadarını değil. Bunları okuduktan sonra her gün yemem lazım diyorum.
    Valla canım rengi o kadar güzel görünüyor ki anlatamam. Sunum harika, tarifin çok güzel. Ellerine emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  34. geçmiş olsun inş bi hasar yoktur. dikkat edin cnm.
    bu tarif de yine harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  35. offff.bu nasıl güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  36. canım ablam bu ne güzel bir reçel böyle :=)
    ne güzelde sunum yapmışsın :))
    marifetli hatunsun velhasıl :))
    ellerine sağlık......

    YanıtlaSil

  37. Hoş geldiniz canlarım.
    MaşAllah sizlere:)

    Noplescim bu reçel olunca sadece amasya elmasından yapılır.

    Rabiacım neden elma reçeli dedim.
    Çünki
    1)unutulmaya yüz tutulmuş.
    2) Kireçle yapılır.
    3)Reçel kıvamındadır.
    4)Sadece amasya elmasından olur.

    Teşekkürler canlarım.

    YanıtlaSil
  38. elmanın reçeli varmı diye düşünmüştüm demekki varmış, o elmaların süzülüşleri endamı o ne ağır bakışları elma değil sanki meyvelerin sultanı olmuş ,elinize sağlık, bende yapaçam benimde elma reçelim olsun. sayanizde.Antalyaya yağmur çok yağdı İnşallah bereketiyle

    YanıtlaSil
  39. ellerine sağlık canım cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  40. CANIM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN HABERLERDE DİNLEDİK ALLAH BÜYÜK AFETLER YAŞATMASIN DİYELİM. ELMA REÇELİ HARİKA HATTA MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR TATLISINI YAPARIM AMA KİREÇLE BU ŞEKİLDE ELMAYI HİÇ DENEMEDİM.ELİNE SAĞLIK KOCAMAN SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  41. faydalı bilgiler ve güzel tarifler için teşekkürler;)

    YanıtlaSil
  42. Gerçekten harika olmuş ellerin dert görmesin...selamlar...

    YanıtlaSil
  43. Ama bu nasıl bir sunum böyleee :)
    Bayıldım! bayıldım! :)
    Harika görünüyor.. Ellerinize sağlık..
    Muhakkak deneyeceğim..
    Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
  44. Ayşe'm bu ne şahane bir görsel ve tarif ve bilgiler. Veee sen hwer zaman şahanesin.. Tüm güzellikler seninle olsun canım benim. Çokkk öptüm çok. Seni çok seviyorum. Ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  45. Çok geçmiş olsun antalyalılara ayşeciğim
    Ne kadar ürküttü haberler bizi

    Resimlerinin sıcaklığı lezzetide beni benden alıyor yine
    :))))

    YanıtlaSil
  46. ayşeciğim muhteşem görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  47. Gecmis olsun firtina dolayisi ile hepinize..Bu elma recelide nasil guzel birsey boyle amaninn resim bir harika renk oyle kimbilir tadi ne kadar guzeldir..bence bu elma tatlisi diyecektim ama yukarda belirtmissin neden recel dedigini:))sevgiler

    YanıtlaSil
  48. Görüntüsü bile yetti bana tatlım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  49. nefis görünüyor,
    eline sağlık:)
    ama ben gıda boyasız halini daha çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  50. nefis görünüyor,
    eline sağlık:)
    ama ben gıda boyasız halini daha çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  51. Ayşe'm, ne güzel bir renk, ne güzel bir görüntü. Ellerine sağlık canım benim. Şifa olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  52. çok harika görünüyo arkadaşım,ellerine sağlık bilgi için tşkler

    YanıtlaSil
  53. Canım ellerine sağlık, bu kireçle yapılan reçellerde aklım kalıyor hani:)

    YanıtlaSil
  54. görüntüye bayıldım , emeklerine sağlık ayşeciğim...

    YanıtlaSil
  55. Canım öncelikle günün sözüne bayıldım, paylaşımların da kalbin kadar çok güzel!
    Elmayıda çok severim özellikle de Elmalı tatlıları ve eminim kıtır kıtır bir lezzet olmuştur çünkü bildiğim kadarıyla kireç suyu meyvaların sertleşmesini sağlıyor, annemde kabak tatlısını kirece yatırırmış eskiden ve hep kıtır olurmuş yiyenler bir daha isterlermiş, tabi ben hatırlamıyorum ama kısmet olursa denemek istiyorum!Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  56. selamlar. ellerinize sağlık çok güzel görünüyo. hem bi bakıım hem ben de tanıştığıma memnun oldum deyim hemde iadei ziyaret olsun dedim :)takipteyim inşallah ;)

    YanıtlaSil
  57. merhaba canım, ben bunu tatlı olarak yerim valla çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  58. ama ama ama ben mesttt oldum. biri beni kendime getirsin lütfennn

    ellerinize emeğinize layık.

    hamile olaraktan öncelik bana ait hemen ilk elmayı alıyorummm :)

    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil

  59. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
    Çayım hazır buyurun yanına reçelde koydummu harika.
    İyiki varsınız canlarım çayda tek başına içilmiyor:)))

    YanıtlaSil
  60. Ayşe'ciğim bu nasıl bir güzellik tablo gibi ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  61. Nasıl güzel bir reçel bu. Pırıl pırıl rengi muhteşem..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  62. kireç olayına biraz şaşırdım, hiç duymamıştım, kirecin reçel yapımında kullanıldığını. çok ilginçmiş. çok nefis görünyor, tadını merak ettim vallahi!! elmayı çok yiyen biriyim reçeli nasıl olur hiç bir fikrim yok anneme desem yapar mı acaba canım çekti yahuu.
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  63. Nefis olmuş nefis
    Görüntü de harika
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  64. Ayşem kendimi bir sağlık sayfasında zannettim maşallah ne güzel yazmışsın hepsini, bunları bilip de yapmayanlardan birisi benim. Reçelini yapayım bari, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık bitanem...

    YanıtlaSil
  65. Oyoyyyyyyy bacım bu ne mşallah.
    Ne çok faydası varmış her gün yicem söz.

    YanıtlaSil
  66. Bende geldim lezzetlim bana kaldimi.
    Elma 33derde devaymış.
    Ellerine sağlik.

    YanıtlaSil
  67. Bende geldim lezzetlim bana kaldimi.
    Elma 33derde devaymış.
    Ellerine sağlik.

    YanıtlaSil
  68. Oyoyyyyyyy bacım bu ne mşallah.
    Ne çok faydası varmış her gün yicem söz.

    YanıtlaSil
  69. ne güzel bir görüntü böyle siz hiç tarif yayınlamayın resimler bizi doyurmaya yeter şahane...reçel değil resmen tatlı olmuş böyle ellerinize kollarınıza sağlık..

    YanıtlaSil
  70. bayıldım... reçelden öte mükemmel bir tatlı olmuş ellerine sağlık canım sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  71. Merhaba,
    öncelikle bloğuma destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Katılmışsınız sağolun.Ellerinize sağlık,elmaların rengi o kadar iştah açıcı olmuş ki canım çekti doğrusu.Anlamadığım şu kireç nedir ilk defa duyuyorum.

    YanıtlaSil
  72. Bu ansıl muhteşem bir görüntüdür böyle..:)
    İnsanın baktıkça bakası geliyor.
    Canım ben daha iyiyim,sağolasın ilgin için..:)))
    Ellerine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  73. Günün sözü harika,elma tatlıları da muhteşem görünüyor,ellerine emeklerine sağlık,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  74. Ablacımmm bu harika gözüküyor ya...Hatta ayva tatlısı gibi gözüküyor off nasıl canım istedi..

    YanıtlaSil
  75. reçel değilde sanki elma tatlısı,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  76. meyveli lezzetler favorim:) elma talisi muthis nefis gorunuyor ellerinize saglik.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  77. Ayşem,önce geçmiş olsun.RABBİM afatından korusun.

    Elma reçeli mi?Elma tatlısı mı? bilemedim ama bu harika görüntünün lezzetinin nefisliğinden eminim:)
    Elmanın faydalarıyla birlikte harika görüntüsü ve tarifi paylaşımın için.Ellerine emeklerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  78. Bu resim gibi bak bak dur bidaha bak.
    Maşallah sana faydalarida harika.
    Ellerine sağlik.

    YanıtlaSil
  79. Bu resim gibi bak bak dur bidaha bak.
    Maşallah sana faydalarida harika.
    Ellerine sağlik.

    YanıtlaSil
  80. Offf bu ne görüntü böyle renk cezbediyor,ellerine sağlık canım...hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  81. Muhteşem görünüyor.Eminim tadı da öyledir.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  82. öyle güzel görünüyorkii, olsada yesem dedim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  83. kendisi ve faydaları şahane olduğu gibi süsüde şahane ablacım ellerin dert görmesin ne güzel bir tablo ...

    YanıtlaSil
  84. Görüntü süperr. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  85. vayyyyy bayıldım renk süper
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  86. çok güzel olmus canım harıka gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil