Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

GERÇEK YUMUŞACIK DONUT 😋🍩(kabarmalara doyamadı)

 İyi akşamlar canlar nasılsınız:) Hepinzin yapacağı  gerçek yumuşak donut reçetesiyle geldim. Kepez Atasem pastacı çırağı kursu Donatları uy...

 İyi akşamlar canlar nasılsınız:)


Hepinzin yapacağı  gerçek yumuşak donut reçetesiyle geldim.

Kepez Atasem pastacı çırağı kursu Donatları uygulamalı dersimizde yaptık çok sevildi.
Öyle bir kabardı ki şaşkınlık içinde hepimiz izledik.

 Haydi bu çok kabaran Amerikan,Avrupa lezzetini sizlerde yapın.. Bizi izleyin çok keyifli:) Videoyu yan izleyin yada ekranı büyütün çekimleri hepimiz yapıyoruz sonra grubumuza atıyoruz. Dik çekim yan çekim hepsi var..

İkinci donut reçetesiyle sizlerleyim. Birinci reçete Antalya Teztour Meslek Anadolu Lisesi atölye reçetesi✋✋👍https://www.birkaselezzet.com/2017/01/donut-tarifi.html

“Donut” kelimesinin ilk yazılı kaydı Washington Irving'in 1809 yayınında, New York Tarihi'nde  1900'lü yılların başında birçok kişi “çörek” kelimesini kısaltmıştı. Bugün, “çörek” ve “çörek”, İngilizcede birbirinin yerine kullanılmaktadır.

 Kızartılmış hamur kavramı bir ülke ya da kültüre özel değildir ve çöreklerin çeşitliliği tüm dünyada görülebilir. Çöreğin oluşumundan yer, zaman ve kişi tam olarak bilinmemektedir.


DONUT MALZEMELERİ
4 yumurta
Yarım su bardağından az sıvıyağı
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
6,5 su bardağı un
İsteğe göre yarım paket vanilya
120 gr tereyağı

ön mayalama
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ılık su

Önerim 4 paket çikolatayı benmari eritip kullanın.
ÜZERİNE çikolata şekerleme v.s.

DONUT YAPILIŞI
1)Yumurta ılık süt tereyağı sıvıyağı seker tuz karıştırın unumuzu eleyelim. Mayamızı da ekleyelim detaylar için videoya buyurun izleyin. Sıvıları karıştırarak yumuşak hamur yoğuralım strecle sarıp 30 dakika mayalansın.

2) Un serpip açalım kalıpla keselim ortasını da kalıpla  basıp ortayı çıkaralım yağlı kağıtlara koyalım  üzerini örtelim mayalansın ve bol yağda kızartalım. 

3) Benmaride çikolataları eritip donutları batırıp süsleyelim.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok