Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

PASTACILIK KURSU//BAYATLAMAYAN TUZLU TARİFİ

Bayatlamayan tuzlu tarifi Merhabalar arkadaşlarım nasılsınız Öncelikle İzmirime geçmis olsun dileklerimi tekrar ediyorum.Dualarım sizlerle i...



Bayatlamayan tuzlu tarifi Merhabalar arkadaşlarım nasılsınız Öncelikle İzmirime geçmis olsun dileklerimi tekrar ediyorum.Dualarım sizlerle instagram sayfamda hikayelerde paylaşımlarla destekteyim... 3 haftadır pastacılık kursuna başladım ve derslere devam ediyorum.

 İLGİLERİNİZE TESEKKÜR EDERİM😊
Antalya da Antalya Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde meslek edindirme kursları açılıyor. Aşçılık ve pastacılık eğitmeni olarak bu sene beni pastacı çırağı dersine görevlendirdiler.

Teoman Paşa Halkeyitim merkezi ve Atasem ailesi içinde olmaktan memnunum teşekkür ederim. 20020 / 2021 yılı yeni dönem hayırlı olsun.

Biz derslere başladık:)Bildiğiniz üzere 10 senedir bu işe gönül verdim.Mesleğimi seviyorum yapmayı paylaşmayı öğrenmeye öğretmeye gönüllüyüm seçiyorum.Aşçılık ve pastacılığı çıraklıktan başlayıp usta eğiticilik ve üniversiteye kadar taşıdım. 

Gençlerle üniversite okumak müthişti tavsiye ederim. Lisansımı tamamlamak nasip olsun.Bundan daha güzel olması için neler mümkün.Ben buradayım sizlerle olmaktan memnunum teşekkür ederim.

Geçen hafta Pastane tuzlusu yaptık instagram Bir kase lezzet sayfamda paylaştım.Sizler değerli ailem; hocam bizlerle de nasıl şekil verdiniz paylaşırmışsınız diyen arkadaşlarım oldu instagram sayfama ekledim.. Tabi seve seve tuzlu,tatlı kurabiyelerinize kolayca şekil verebilmeniz için sizlerle de paylaşmak isterim dedim ve sözümü tuttum...

VİDEO HAZIRLADIM İZLEYİN.

Tarif hocam dediniz onuda buraya ekledim videoda da açık açık anlattım... Atölyede dersi nasıl işledik merak edenler buyursun.. Derslere mutfağa alışmak, aletleri, tanıma ve yoğurma teknikleri ile başladık. Ayrıca ürünleri hazırlama, bekletme, pişirme, aşamalarını v.s. devam ettik. 

Güzel dersler işliyeceğiz... Bir yandan da İş güvenliği Kişisel bakımİşe hazırlık Hijyen sanitasyon v.s. dersleri ile devam edicek.. 

1. hafta 1. REÇETE pastane tuzlusu tarifini tüm püf noktaları ile yaptık... 

ŞEKİLLER: kalp,kayık,simit,tırtıl,brezel,burgu simit,tırnak 

2. hafta 2.REÇETE sirkeli pastane tuzlusu işlenmesi kolay şekil vermesi yumuşacık. Öğrencilerimin kolay işleyebilecekleri ve şekilleri hatırlamaları açısından pekiştirmeleri için devam etmekteyim... 

2.reçeteyi sizlerlede paylaştım hamurun çürümeme özelliği olan öğrencilerimle tuzlu şekillerini tekrar ettim ve diğer sınıfımlada devam edicem... 

Ayrıca Kursta yaptığımız reçeteleri evde yapmalarını pekiştirmelerini öneriyorum en son fotoğraf Nihal hanıma ait evde reçeteyi tekrar etmiş çok başarılı eline sağlık👍Böyle güzel fırsatları kaçırmamanızı tavsiye ederim.



Hiç yorum yok