Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

LİMON REÇELİ TARİFİ

Limonun faydaları nelerdir... Evde limon suyu nasıl saklanır.. İYİ GÜNLER DOSTLAR NASILSINIZ??? Limonun faydaları saymakla bitmez.Antal...

Limonun faydaları nelerdir...
Evde limon suyu nasıl saklanır..

İYİ GÜNLER DOSTLAR NASILSINIZ???

Limonun faydaları saymakla bitmez.Antalyalı olarak;turunçgiller cennetindeyiz.Yaz aylarında bizleri ferahlatan, limonata yapımında kullanmak için,limon suyu sıkarız.Kabuklarınıda reçel yapımında kullanırız...
Beraberce limonu nasıl değerlendiririz,kullanım alanlarını
paylaştım haydi beraberce yapım aşamaları ve püf noktalarını tatbik edelim...


Dün instagramda limon günü ilan ettim. Limon sıkım aşamalarını ve kullanım yerlerini anlattım.
Bloğumda bu konu hakkında yazı yazdım.
Mutfağı seviyorum benim aşkım.. Yaparken işi eğlenceye çevirenlerdenim... linkini ekledim tıklayın https://www.birkaselezzet.com/2020/03/evde-limon-suyu-yapimiyazlik-limon-suyu.html?m=1




LİMON NEYE İYİ GELİYOR SORUSU ÇOK GÜZEL
Erkan Topuz hocam seneler önce bir konuşmasında. Hayatınıza turunç gilleri katın kabuğunu salatalarınıza, yemeklerinize koyun dediğinde;ben sözünü dinledim.


Neden??? sorusuna cevap şu😊 Beyin yorgunluğunu ve beyinde oluşan ödemi alıyor dedi. Abartıya kaçmadan tamam dostlar...
O zaman limonun faydalarından bahsedelim.

Limonun insan sağlığı açısından faydalarından bazıları şunlardır:

* Limonun sitrik asitli yapısı idrar hacmini ve idrar pH'ını artırarak böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir. Limonda bulunan hesperidin böbrekleri korur.

* Limonlar, hema içermeyen demiri bitkilerden emmenize yardımcı olan C vitamini ve sitrik asit içerir. Bu da anemiyi önleyebilir.

* Limonlar ölü hücreleri pul pul dökmeye, kepek ve sinir bozucu pullarla savaşmaya yardımcı olan antiseptik özelliklere sahiptir. Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri de kepek ile ilişkili cilt tahrişlerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

* Limonlar karaciğer için doğal bir uyarıcıdır. Sabahları büyük bir bardak suya limon suyu içmek karaciğerinizi detoksifiye etmek için harika bir yoldur. Bu sadece karaciğerinizi detoksifiye etmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun mineral arzını yenilemeye ve susuzluğunuzu gidermeye yardımcı olur.

* Limon suyu doğal bir alkalize edici maddedir ve vücutta sabit bir pH dengesinin korunmasına yardımcı olur.

* Bazı araştırmalar, limondaki polifenollerin diyet kaynaklı obeziteyi baskılamaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Bu polifenollerin vücut ağırlığı artışını ve vücut yağ birikimini baskıladığı gösterilmiştir.

* Bazı gözlemsel çalışmalar, limon gibi narenciye tüketen bireylerin pankreas kanseri riskinin daha düşük olduğunu bulmuştur. Mide kanseri durumunda da benzer bulgular gözlenmiştir.

* Limon, sindirim sistemini düzenlemesi özelliği ile günlük düzenli tüketimi ile hazımsızlık ve kabızlık sorunlarını gidermektedir.

* Limondaki C vitamini insanlarda bağışıklığı artırabilir. Çalışmalar, C vitamininin, zayıf bir bağışıklık sistemi nedeniyle ortaya çıkan bir rahatsızlık olan soğuk algınlığı nedeniyle oluşan grip, nezle gibi rahatsızlıklarda iyileşme sürecini kısaltabileceğini göstermektedir.

Bir Kase Lezzet reçellerine bir yenisi daha eklendi...18.tarifim MAŞALLAH paylaşmak yeni lezzetlere imza atmak muhteşem bir duygu... Tüm reçel tariflerim buyurun linge tıklayın👉👇https://www.birkaselezzet.com/search/label/RE%C3%87ELLER?m=1
LİMON REÇELİ
Benim limonum 5 kiloydu
2 ölçü limon suyu sıktım
1 ölçüden reçel yaptım




MALZEMELERİ
2,5 kg limon (6-7 adet buzluğa koydum yazın limonata kullanıcıma)
500 gram şeker
1 şu bardağı su (200 ml)
3 adet karanfil
yarım limon kabuğu ile beraber


YAPILIŞI
💫Limonları sıkıp şişelere koydum üzerine zeytinyağı ekledim buzdolabına kaldırdım..
birazını buz poşetine koyup buzluğa koydum.
💫limon kabuklarını doğrayıp üzerine su koyun kaynatın süzün.Tekrar su koyup kaynatın süzün.
İki defa...
💫Üç gün su koyup bir defa süzün.
Limon kabuğu tatlandı.


💫Şeker ve suyu tencereye koyun 10 dakika kaynasın. Limonu süzüp ekleyin reçel kıvamı oluncaya dek.
Yarım limon ve karanfili koyup bir taşım kaynasın...
Reçelimiz hazır. Kavanoza koyup buzdolabında saklayın..
AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok